Για όσους νιώθουν ενοχές επειδή δεν είναι συνεχώς ευτυχισμένοι

ευτυχισμένος ευτυχισμένοι ευτυχία άγχος

Δείτε ποια είναι η λύση

Γίνεται να είμαστε ευτυχισμένοι συνεχώς; Και αν δεν είμαστε, πρέπει να έχουμε ενοχές;

Δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να είστε ευτυχισμένοι όλη την ώρα και δεν φταίτε εσείς για αυτό, υποστηρίζει ο γνωστός Αμερικανός ψυχολόγος Barton Goldsmith.

Ο βραβευμένος ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας 7 βιβλίων, αλλά και αρθρογράφος αρκετών αμερικανικών εφημερίδων, επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Κάθε χρόνο, όλο και περισσότερα βιβλία για την ευτυχία εκδίδονται και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν σε κατάθλιψη, επειδή δεν θεωρούν τους εαυτούς τους τόσο ευτυχείς όσο οι άλλοι. Αισθάνονται ένοχοι, για το ότι δεν είναι τόσο ευτυχισμένοι όσο οι άλλοι τους λένε ότι πρέπει να είναι» τονίζει χαρακτηριστικά.

Αυτή είναι η λύση

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Barton Goldsmith, υπάρχει λύση για να μην έχετε άγχος, όταν δεν νιώθετε συνεχώς ευτυχισμένοι. «Η απλή αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος όλη την ώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει κάποιος να είναι λυπημένος, θυμωμένος ή καταθλιπτικός στον υπόλοιπο καιρό, αλλά ότι μπορεί να βρείτε τη μέση λύση που ονομάζεται ευχαρίστηση.

Δείτε επίσης: Φύση: Το αντίδοτο για καλύτερη ψυχική υγεία και απόσταση από τις οθόνες

Που θα βρείτε την ευχαρίστηση

Ο Αμερικανός ψυχολόγος… αποκαλύπτει που βρίσκεται η ευχαρίστηση:
«Η ευχαρίστηση βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην ικανοποίηση και την ηρεμία. Είναι κάτι που μπορείτε να νιώθετε όταν πληρώνετε τους λογαριασμούς σας, όταν τακτοποιείται την αποθήκη σας ή όταν η δουλειά σας έχει αποτέλεσμα, όταν μπορείτε να απολαύσετε μια συζήτηση ή μια διαπροσωπική επαφή, όταν βλέπετε μια συγκινητική κοινωνική ταινία. Μπορεί να είναι ένας περίπατος, μπορεί να είναι η αυτοσυνειδησία ότι όλα είναι διαχειρίσιμα και ότι όλα θα πάνε καλά».

Και καταλήγει: «Ολα αυτά προκαλούν ευχαρίστηση και από τη στιγμή που τα πράγματα γύρω μας εξακολουθούν να είναι λίγο μακριά από τον έλεγχό μας, είναι καλό να θυμόμαστε ότι η ευτυχία δεν είναι εφικτή για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Επιλέγοντας την ικανοποίηση ως στάση ζωής θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε διάφορες προκλήσεις, αλλά θα αποφύγετε και να κάνετε τη ζωή σας δυσκολότερη από ό,τι είναι».

Πηγή: ygeiamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *