Χ. Σταϊκούρας: «Eρχεται μείωση του ΕΝΦΙΑ»

Σταϊκούρας ενοίκιο

Τι τόνισε ο υπουργός

Τι τόνισε ο υπουργός

Στις φοροελαφρύνσεις που θα δρομολογηθούν μέσα στο έτος όπως η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και της εισφοράς αλληλεγγύης, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε πως η κυβέρνηση αναζητά πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο μέσα από μια σειρά μέτρων, ώστε να προχωρήσει σε μειώσεις φόρων και να χρηματοδοτήσει δαπάνες σε κρίσιμους τομείς, όπως η υγεία και η άμυνα.

Αλλά ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν μπορούν να γίνουν όλα τώρα και όλα ταυτόχρονα: «Δεν μπορούμε να τα δώσουμε όλα σε όλους και αμέσως».

Στο σημείο αυτό είπε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και είναι αισιόδοξος ότι στον προϋπολογισμό του 2021 θα υπάρχει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος.

Ερωτηθείς για την προστασία της πρώτης κατοικίας και το νέο πτωχευτικό πλαίσιο κάλεσε τους πολίτες που έχουν οφειλές και θέλουν να προστατέψουν την πρώτη τους κατοικία να μπουν ως τις 31 Απριλίου του 2020 στη σχετική πλατφόρμα και να ακολουθήσουν τη διαδικασία.

«Οι τράπεζες έχουν ευθύνες για ορισμένα από τα δάνεια που έχουν δώσει», ανέφερε σχετικά, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει καλέσει τις τράπεζες να προχωρήσουν σε κινήσεις επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών. Για τον κατώτατο μισθό ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι το πότε και το πόσο θα αυξηθεί θα προκύψει μέχρι τον προσεχή Μάιο και μετά από τη σχετική διαβούλευση.