Χαλκιδική: Τον Πολύγυρο επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη στον Πολύγυρο στη Χαλκιδική πραγματοποίησε σήμερα (21/10) ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Βούτσινος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν, ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, ο δήμαρχος Προποντίδας κ Μανώλης Καράς, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των σχολικών Ιδρυμάτων Επαγγελματικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Η δημοτική αρχή Πολυγύρου έθεσε από την πλευρά της τρία βασικά αιτήματα.

Την επαναλειτουργία του ΙΕΚ Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.
Τη λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Δημοτική Ενότητα Γαλάτιστας, όπου εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησης.
Αλλαγή του τρόπου μοριοδότησης των εκπαιδευτικών, ώστε να μην αδικείται ο Πολύγυρος που «καταδικάζεται» στα 2 μόρια, λόγω του ότι είναι πρωτεύουσα νομού.

Ο κ. Βούτσινος δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα του ΙΕΚ Χαλκιδικής, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για τον σκοπό της επίσκεψης καθώς, όπως είπε βρήκε πρόσφορο έδαφος και ευήκοα ώτα ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, για τα νέα δεδομένα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που θέτει το Υπουργείο Παιδείας με το νέο νόμο.

Διαβάστε επίσης
Πανεπιστήμια: Αλλάζουν τα κριτήρια της ετήσιας χρηματοδότησή τους

Η διοίκηση του Δήμου τόνισε πως μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο πλαίσιο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ανανεώσαμε το ραντεβού με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα πλέον, όπου θα αποτυπωθούν στην πράξη όλα τα επιμέρους ζητήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *