Χαρδαλιάς: “Να αποφευχθεί το λοκντάουν στην Θεσσαλονίκη” – Πως θα γίνεται η μετακίνηση τα βράδια

Θεσσαλονίκη Χαρδαλιάς

Δεν ανακοινώθηκαν μέτρα στη σύσκεψη στην ΠΚΜ

Θεσσαλονίκη: Χωρίς να ανακοινωθούν νέα μέτρα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία το παρών έδωσε και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως είναι ανάγκη να γίνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να αποφευχθεί το λοκντάουν στην Θεσσαλονίκη και δεν έκρυψε πως η κατάσταση στις Σέρρες είναι κρίσιμη.

Στις δηλώσεις του επισήμανε μεταξύ άλλων: “Το στοίχημα είναι να μπορέσουμε και στην Θεσσαλονίκη να σταματήσουμε τη μετάδοση του ιού. Να εξασφαλίσουμε ότι δε θα υπάρξει λοκντάουν. Θα είναι εξαιρετικά ολέθριο για τις οικογένειές, για τις επιχειρήσεις, για όλους εκείνους τους ανθρώπους που πασχίζουν καθημερινά να εξασφαλίσουν τα προς το ζειν”.

Αναφέρθηκε στο ζήτημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και επισήμανε για τους εργαζόμενους πως θα μπορούν να μετακινούνται μόνο αν θα έχουν έγγραφο από τον εργοδότη ή βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ. Και συνέχισε: “Κάνω έκκληση στους κατοίκους να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα και ειδικά για το προσεχές πενθήμερο λόγω της πιθανής μετακίνησης. Μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις”.

Διαβάστε επίσης
ΤΩΡΑ: Συναγερμός στο Παπαγεωργίου με τηλεφώνημα για βόμβα

Ανησυχητικά είναι τα δεδομένα για τις Σέρρες με τον Νίκο Χαρδαλιά να λέει πως είναι “on alert”. “Eχουμε τεράστιο θέμα στις Σέρρες. Στις 23:00 θα κάνουμε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την περιοχή”.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε πως η κατάσταση σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη δεν είναι καλή και τόνισε: “Ο αγώνας όλων μας είναι πως θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε και να μειώσουμε την έξαρση του ιού”.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε: “Ολοι ξέρουμε την κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Δεν υπάρχουν κρυφά σενάρια. Είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε αυτά τα πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν. Η προοπτική ενός λοκντάουν είναι τραγική για την πόλη και την περιοχή”.

Για το ενδεχόμενο να ακυρωθούν εκδηλώσεις το τριήμερο γιορτής της πόλης, επισήμανε πως εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *