Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου: Ανοίγει το ρεύμα προς Αθήνα

Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου

Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η εξαιρετικά επιχείρηση μεταφοράς του υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο που τυλίχθηκε νωρίτερα στις φλόγες, στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σχεδόν αμέσως παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα. Το ρεύμα προς Κόρινθο αναμένεται να ανοιξει, όταν απομακρυνθεί από το σημείο το καμένο βυτιοφόρο.

Τη μετάγγιση του καυσίμου πραγματοποίησε τεχνικός ασφαλείας της εταιρείας, στην οποία ανήκει το βυτιοφόρο. Η Πυροσβεστική βρισκόταν στο σημείο για θέματα πυρασφάλειας, καθώς το φορτίο είναι επικίνδυνο. Η Τροχαία ανέλαβε το δύσκολο έργο να κόψει την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να μην προσεγγίσει κανείς, λόγω της επικινδυνότητας.

Προηγουμένως, κυκλοφοριακό κουμφούζιο προκάλεσε η διακοπή της κυκλοφορίας στη νέα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε 7,2 τόνους υγροποιημένου αερίου -και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρχε κίνδυνος έκρηξης και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο.

Διαβάστε επίσης  Αυξάνονται από το 2024 τα διόδια - Πόσο θα κοστίζει η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε περί τις 20:30.

Ουρές τα αυτοκίνητα και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Κορίνθου

Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων τόσο στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών-Κορίνθου όσο και στο ρεύμα εισόδου, με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία αρκετών οδηγών, καθώς τα οχήματα τους παρέμειναν ακινητοποιημένα επί περίπου επτά ώρες.

Παράλληλα, στα ΚΤΕΛ Κορίνθου παρέμειναν ακινητοποιημένα πάνω από 12 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες με προορισμό προς την Αθήνα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να υπακούουν τις υποδείξεις των Αρχών, ενώ τόνισε ότι οποιοσδήποτε πολίτης που είναι στο αυτοκίνητο του και χρειάζεται βοήθεια μπορεί να καλεί το 100.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή φωτογραφιας: Eurokinissi