Η απάντηση από την Καρδίτσα για το σάλο που προέκυψε σε νηπιαγωγείο

Για έμφυλη διάκριση

Καμία πρόθεση δεν υπήρχε για να προχωρήσει σε οποιαδήποτε έμφυλη διάκριση η δασκάλα του 2ου Νηπιαγωγείου Μουζακίου Καρδίτσας, η οποία ζήτησε από τα αγοράκια να φέρουν στο σχολείο, όποια παιχνίδια επιθυμούν και από τα κοριτσάκια κουζινικά σκεύη, πλαστικά φρούτα και ζωάκια.

Αυτό τόνισε στο ethnos.gr η αναπληρώτρια προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Ευαγγελία Χατζηδημητρίου, σημειώνοντας ότι κανένας γονιός δεν παραπονέθηκε για το συγκεκριμένο γεγονός. «Δόθηκε η λίστα και είναι κάτι που συνηθίζεται να γίνεται για τον προγραμματισμό του σχολείου. Να φέρουν οι γονείς κάποια πράγματα στο σχολείο, ώστε να γίνεται το μάθημα. Δεν υπήρξε καμία κακή πρόθεση από τη συνάδελφο. Όλα τα παιδάκια στα σχολεία συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια. Οι εκπαιδευτικοί είναι πάρα πολύ ευαίσθητοι σε θέμα διακρίσεων και από την πρώτη μέρα αγκαλιάζουν τα παιδάκια», σημειώνει η κ. Χατζηδημητρίου.

Διαβάστε επίσης
Καρδίτσα: 17 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες

Σε ό,τι αφορά το σάλο που προέκυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χρήστες να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για γεγονός αναχρονιστικό και ότι η δασκάλα προχώρησε ξεκάθαρα σε έμφυλες διακρίσεις, η κ. Χατζηδημητρίου τονίζει ότι «οι όποιοι επικριτές ας έρθουν μέσα στα σχολεία και ας δουν το έργο μας. Σας διαβεβαιώνω ότι κανένα σχολείο δεν κάνει καμία διάκριση».

Πηγή: www.ethnos.gr