Ιατροδικαστής για τον βιασμό της 24χρονης: “Οι εξετάσεις θα έπρεπε να είχαν γίνει πιο γρήγορα”

Γεωργία Μπίκα

«Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει καλύτερα»

Με την φράση ότι «τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει καλύτερα» ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ιατροδικαστική εξέταση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε τον βιασμό της στην Θεσσαλονίκη. Γεγονός που ίσως είναι αποβεί καθοριστικό, επηρεάζοντας σε ένα βαθμό τα ευρήματα της τοξικολογικής έρευνας και της απόδοσης κατηγοριών.

«Ο μεγαλύτερος εχθρός αυτών των υποθέσεων είναι ο χρόνος. Συνεπώς άμεσα πρέπει να ξεκινήσει η διερεύνηση αυτού του περιστατικού. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να βγουν οι εντολές για τις κατάλληλες εξετάσεις: αίματος, τοξικολογικές, ιατροδικαστικές και η ανάληψη ιστολογικών υλικών. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα. Όσο περνάνε οι ώρες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να βρούμε στοιχεία ώστε να καταλήξουμε σε ασφαλής συμπεράσματα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Γαλεντέρης.

Μιλώντας για την υπόθεση της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη και τις καταγγελίες που έκανε η ίδια αλλά και οι συνήγοροί της για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη λήψη γενετικού υλικού μετά την καταγγελία ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ότι η λειτουργία της ιατροδικαστικής υπηρεσίας με ωράριο… δημοσίου συνετέλεσε σε αυτή την αργοπορία των αρμόδιων Αρχών.
Κάποια πράγματα στη διαδικασία δεν δικαιολογούνται

«Η πράξη φέρεται ότι τελέστηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς ενώ η αναφορά στο αστυνομικό τμήμα έγινε την ίδια μέρα. Η ιατροδικαστική εξέταση έγινε την επόμενη ημέρα. Τα δείγματα πάρθηκαν την επόμενη ημέρα, δίχως να ληφθεί αίμα. Κάποια πράγματα δικαιολογούνται, κάποια δεν δικαιολογούνται. Οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες έχουν το μειονέκτημα ότι δεν λειτουργούν Σαββατοκύριακα και απογεύματα. Σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού πρέπει να κληθούν επειγόντως για να εξετάσουν κάποιο περιστατικό», δήλωσε ο κ. Γαλεντέλης.

Αναφορικά με την αποστολή των τοξικολογικών εξετάσεων του φερόμενου ως θύματος, στο εξωτερικό επισήμανε ότι «θέλει να πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει τέτοια δυνατότητα. Ίσως ήταν τεχνικά πιο εύκολο να σταλθούν στην Ελβετία και όχι στην Κρήτη», επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι απαιτείται σημαντικός χρόνος για την ασφαλή και εξειδικευμένη ανάλυσή τους.

Διαβάστε επίσης
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για ακόμα μία φορά στο πλευρό της Γεωργίας Μπίκα

Όσον αφορά το χάπι του βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη ότι της έριξαν οι κατηγορούμενοι στο ποτό της ο ιατροδικαστής είπε ότι ορισμένες ουσίες φεύγουν πολύ γρήγορα από το αίμα και μπορεί λίγες ώρες μετά τη λήψη να μην είναι ανιχνεύσιμη ούτε στα ούρα».

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.