Καρδίτσα: Δεν κλείνουν τα καταστήματα παρά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Καρδίτσα

Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Σοβαρές καταγγελίες από πολίτες για επιχειρηματίες της Καρδίτσας που δεν υπακούν στις απαγορεύσεις της Πολιτικής Προστασίας.

Παρότι υπάρχουν σαφείς εντολές να μην λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, οι επιχειρήσεις αναγκάζουν τους εργαζόμενους να εργάζονται με κλειστές τις πόρτες. Καταγγελία με βίντεο δείχνει εικόνες από επιχείρηση η οποία ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα αθλητικών ειδών να εισέρχονται μέσα σ αυτήν οι εργαζόμενοι, παρά την ρητή απαγόρευση που υπάρχει.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση παρενέβη, με εντολή του αρμοδίου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, το κλιμάκιο της περιοχής και αφού διαπίστωσε την παραβίαση των όρων ασφαλείας των εργαζομένων, αναμένεται να προχωρήσει στη λήψη επιπλέον μέτρων.

Διαβάστε εδώ: Κουνδουράς (ΑΠΘ): “Οι περισσότερες φετινές καλλιέργειες στον θεσσαλικό κάμπο έχουν καταστραφεί ολικά”

Διαβάστε επίσης  Ακυρώνονται οι αυριανές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω καιρικών συνθηκών (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ελέγχους που ακολούθησαν εντοπίσθηκαν και άλλες μικρές επιχειρήσεις. Επιπλέον δόθηκαν σαφείς οδηγίες από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προς την Επιθεώρηση της Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στην οποία διοικητικά ανήκει και η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ενώ ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας για τα ζητήματα μη εφαρμογής των εντολών της Πολιτικής Προστασίας.

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi