Κοροναϊός: Είχε ταξιδέψει στο Γούχαν ο άνδρας που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

κορονοϊού κορονοϊό Πάτρα

Εως αύριο τα αποτελέσματα για τον επικίνδυνο ιό

Εως αύριο τα αποτελέσματα για τον επικίνδυνο ιό

Το πρώτο κρούσμα Κοροναϊού ενδέχεται να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας. Το άτομο εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Παράλληλα, έγινε γνωστό, σύμφωνα με πληροφορίες του news4health.gr ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Γουχάν όπου από εκεί έχει ξεκινήσει ο θανατηφόρος κοροναϊός. Ο άνδρας είναι παντρεμένος με γυναίκα από την Κίνα, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης
Τζιτζικώστας: "Ας γίνει μέρος της καθημερινότητας το επόμενο διάστημα η μάσκα"

Αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν έως αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.