Κοροναϊός: Συναγερμός στην Ιταλία – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το κράτος!

κορονοϊός Κίνα κορονοϊού φάρμακο

Για τους επόμενους έξι μήνες

Για τους επόμενους έξι μήνες

Το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας με σημερινή του απόφαση, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού για τους επόμενους έξι μήνες!

Αυτό «έρχεται» μετά και την επιβεβαίωση το βράδυ της Πέμπτης (30/1), ότι δυο Κινέζοι τουρίστες που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Ρώμης πάσχουν από κοροναϊό.

Σε εξετάσεις υποβλήθηκε και ένας ιταλός έφηβος, ο οποίος ζει στην πόλη Τρεβίζο της περιφέρειας Βένετο και παρουσίασε πυρετό μόλις επέστρεψε από ταξίδι στην Κίνα, ενώ σε εργαστηριακές εξετάσεις υποβλήθηκε και ένας άνδρας ο οποίος δούλευε στο ξενοδοχείο της Ρώμης στο οποίο διέμειναν οι δυο Κινέζοι που μολύνθηκαν με τον ιό.

Μέχρι την Πέμπτη, οι ειδικοί εμφανίζονταν σχετικά καθησυχαστικοί και υπογράμμιζαν ότι οι πιθανότητες να σημειωθεί μετάδοση του κοροναϊού στην χώρα δεν ξεπερνούσαν τις 12%.

Επίσης ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα επανέλαβε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ότι τα νοσοκομεία της χώρας είναι πλήρως εξοπλισμένα και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν λόγοι υπερβολικής ανησυχίας.