Και σε τέταρτη κατασκήνωση στη Χαλκιδική κρούσματα κορονοϊού

κατασκηνώσεις κατασκήνωση

Η Happy Days Camp κλείνει νωρίτερα από το προγραμματισμένο λόγω περιπτώσεων μόλυνσης

Σε ακόμη μία κατασκήνωση στην Χαλκιδική, η τέταρτη, μέχρι στιγμής, για το φετινό καλοκαίρι, εντοπίζονται κρούσματα κορονοϊού.

Αυτή τη φορά, είναι η κατασκήνωση Happy Days Camp, η οποία αποφασίζει να βάλει τέλος νωρίτερα από το προγραμματισμένο στη Β’ Περίοδο.

Οπως αναφέρει, «παρά το γεγονός ότι εφαρμόσαμε ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (υποχρεωτικό rapid test κατά την είσοδο για όλους, απαγόρευση επισκεπτηρίου, rapid test σε όλους τους εργαζομένους, λειτουργία της κατασκήνωσης σε μικρές κοινότητες, αποφυγή συγχρωτισμού, αυστηρή εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου στο ιατρείο και το αναρρωτήριο, συστηματική απολύμανση στους χώρους υγιεινής και στην κουζίνα) διαπιστώθηκαν στην διάρκεια της περιόδου κάποια επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19».

Η Β’ περίοδος της κατασκήνωσης θα έληγε την ερχόμενη Πέμπτη, 29/7, αλλά η διεύθυνση αποφάσισε το «λουκέτο» να μπει νωρίτερα, λόγω της διασποράς του ιού στην κοινότητά της., προκειμένου να προστατευτούν παιδιά και στελέχη, αλλά και να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους της κατασκήνωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Happy Days:

«Η κατασκήνωση HAPPY DAYS με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατασκηνωτές, στους γονείς και το προσωπικό της ανακοινώνει ότι θα επισπεύσει την λήξη της Β΄ περιόδου, που θα γίνει την Τρίτη 27 Ιουλίου αντί της Πέμπτης 29 Ιουλίου, που ήταν προγραμματισμένη.

Παρά το γεγονός ότι εφαρμόσαμε ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (υποχρεωτικό rapid test κατά την είσοδο για όλους, απαγόρευση επισκεπτηρίου, rapid test σε όλους τους εργαζομένους, λειτουργία της κατασκήνωσης σε μικρές κοινότητες, αποφυγή συγχρωτισμού, αυστηρή εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου στο ιατρείο και το αναρρωτήριο, συστηματική απολύμανση στους χώρους υγιεινής και στην κουζίνα) διαπιστώθηκαν στην διάρκεια της περιόδου κάποια επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19. Oι κατασκηνωτές και το προσωπικό με θετικό τεστ απομακρύνθηκαν, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, άμεσα από την κατασκήνωση. Όλες οι διαδικασίες έγιναν, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο και έχοντας καθημερινή επικοινωνία με τον ΕΟΔΔΥ και την πολιτική προστασία.

Διαβάστε επίσης
Βασιλακόπουλος: «Δεν γίνεται να ρισκάρεις να "εκπαιδευτεί" το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού με φυσική λοίμωξη»

Αποφασίσαμε την λήξη της Β΄ περιόδου νωρίτερα και για να προστατεύσουμε τους κατασκηνωτές και τα στελέχη μας αλλά και για να μπορέσουμε να κάνουμε απολύμανση σε όλους τους χώρους της κατασκήνωσης και να υποδεχτούμε τα παιδιά και τα στελέχη της Γ΄ περιόδου.

Οφείλουμε να ζητήσουμε μία μεγάλη συγνώμη για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία αλλά και να πούμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για την υποστήριξη από λάβαμε από την πλειοψηφία των γονέων.

Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη της κατασκήνωσης, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, εργάστηκαν αδιάκοπα νυχθημερόν, με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των κατασκηνωτών, βάζοντας την κατασκήνωση πολλές φορές πάνω από τον εαυτό τους.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ HAPPY DAYS

13:30 ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΚΟΖΑΝΗ
14:00 BOΛΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ
14:30 ΒΕΡΟΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΝΑΟΥΣΑ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-ΣΚΥΔΡΑ
15:00 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».

*Φωτογραφία Αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *