Κοζάνη: Αύριο (4/12) το δημοψήφισμα στην Ακρινή – Τι καλούνται να αποφασίσουν οι κάτοικοι

Ακρινή

Oλα είναι έτοιμα για την εκλογική διαδικασία

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα στην Ακρινή της Κοζάνης.

Ειδικότερα, οι 1.394 κάτοικοι σε δυο εκλογικά τμήματα και σε δυο κάλπες, που έχουν στηθεί στον ίδιο χώρο καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον του χωριού τους.

Στο δημοψήφισμα, που θα λάβει χώρα στην Ακρινή, όπως άλλωστε είχε αποφασιστεί και στην διάρκεια λαϊκής συνέλευσης, οι κάτοικοι θα κληθούν με την ψήφο τους να αποφασίσουν, εάν θα εξακολουθήσουν να διεκδικούν τη μετεγκατάσταση του χωριού ή θα δεχτούν το εναλλακτικό σχέδιο που πρότεινε η πολιτεία, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή του λευκού.

Όλα είναι έτοιμα για την εκλογική διαδικασία, οι χώροι έχουν ετοιμαστεί, το υλικό βρίσκεται στην θέση του, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν οριστεί για το δημοψήφισμα και αναμένεται με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της κάλπης το βράδυ της Κυριακής.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα ενώ στο δημοψήφισμα, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για διαδικτυακή -εξ αποστάσεως- ψηφοφορία και θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο οι εγγεγραμμένοι και οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας, που έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής Θεοχάρης Καζαντζίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα και να αποφασίσουν για το μέλλον του χωριού τους, μέσα από την δημοκρατική διαδικασία και τις δυνατότητας που τους δίνεται μέσω της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.

Πηγή: ertnews.gr