Κρήτη: Εντοπίστηκαν νεκροί οι δύο χειριστές κανό

Πιερία Χαλκιδική

Παρασύρθηκαν ενώ είχαν πάει για ερασιτεχνικό ψάρεμα

Τραγική τροπή πήραν οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους στα Σφακιά, καθώς και οι δυο εντοπίστηκαν νεκροί.

Αρχικά εντοπίστηκε το κανό του 50χρονου και στη συνέχεια η σορός του άνδρα, ο οποίος είχε πνιγεί. Λίγο αργότερα νεκρός εντοπίστηκε και ο 44χρονος φίλος του.

Ολα συνέβησαν χθες το μεσημέρι όταν δύο άνδρες, 50 και 44 ετών περίπου, είχαν φύγει από το Ρέθυμνο και είχαν πάει στα Σφακιά προκειμένου να ψαρέψουν με κανό.

Kατά τη διάρκεια του ψαρέματός τους, ενισχύθηκαν οι άνεμοι στην περιοχή με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα ρεύματα. Οι ίδιοι επικοινώνησαν με τις αρχές και ανέφεραν την κατάστασή τους και άμεσα ξεκίνησαν ενέργειες για τον εντοπισμό τους.

Δείτε επίσης: Ερευνες στα Σφακιά για τον εντοπισμό δύο αγνοούμενων χειριστών κανό

Υπενθυμίζεται οτι όλη τη νύχτα δύο σκάφη του λιμενικού σώματος, ένα ναυαγοσωστικό και ένα περιπολικό, παραπλέοντα και drone με θερμική κάμερα “σάρωναν” τη θαλάσσια περιοχή από τα Σφακιά μέχρι τη Γαύδο με την ελπίδα να εντοπίσουν κάποιο ίχνος των δύο φίλων από το Ρέθυμνο 44 και 50 ετών, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Με το πρώτο φως της ημέρας στις έρευνες προστέθηκαν δύο αλιευτικά, ένα όχημα του λιμενικου σώματος ενώ παραμένουν και συνεχίζουν τις έρευνες τα δύο παραπλέοντα, τα δύο σκάφη του ΛΣ και το drone. Οι οικογένειες των δύο χειριστών κανό που ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή ζουν ώρες αγωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ένας αυτόπτης μάρτυρας που είδε τους δύο φίλους στο λιμανάκι των Σφακίων όπου πάρκαραν το αυτοκίνητο τους, είπε πως φορούσαν σωσίβια.

Όπως έλεγαν στην ΕΡΤ Χανίων ενημερωμένες πηγές του λιμενικού σώματος, οι επικεφαλής της επιχείρησης εντοπισμού και διάσωσης ήταν πολύ αισιόδοξοι πως οι δύο άντρες θα εντοπίζονταν πολύ εύκολα όταν ξεκίνησαν οι έρευνες, καθώς τόσο τα πτητικά όσο και τα εναέρια μέσα ακολούθησαν την πορεία του καιρού και των ρευμάτων, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Πηγή: creta24, ertnews.gr