Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Ζακύνθου, μαίνονται οι φλόγες

Μεγάλες οι καταστροφές

Μεγάλες οι καταστροφές

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ζάκυνθο με την κατάσταση να παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και τους κατοίκους να περνούν νύχτα αγωνίας. Στο νησί έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Ελλάδα ενώ από το απόγευμα βρίσκεται εκεί και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με την Ειδική Ομάδα Πρώτης Απόκρισης.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη υπό τον κ. Χαρδαλιά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων, όπως της Περιφέρειας, του Δήμου, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας όπου έγινε η καταγραφή της κατάστασης και ο σχεδιασμός για τη νύχτα και μέχρι το πρώτο φως της ημέρας οπότε και αναμένονται τα εναέρια μέσα.

Στόχος είναι να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι όποιες ζημιές σε περιουσίες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίναι γνωστά ένα τουλάχιστον ένα σπίτι κοντά στο χωριό Κερί έχει καεί ολοσχερώς ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη τουλάχιστον δύο σπίτια έχουν καεί ενώ ζημιές έχει υποστεί και ένα ξενοδοχείο

Διαβάστε επίσης
Μεγάλη φωτιά στο Κιλκίς - Σοβαρές ζημιές σε εργοστάσιο ανακύκλωσης

Ρόδη Κράτσα: Τεράστιο το πύρινο μέτωπο

Μιλώντας στο One Channel η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα δήλωσε ότι «το πύρινο μέτωπο είναι ακόμα σε μεγάλη έκταση. Μαίνεται στην περιοχή Κερί. Πρόκειται για μια καταπράσινη ορεινή περιοχή με πρόσβαση στη θάλασσα». Όπως είπε, υπάρχει συντονισμός όλων των φορέων και ότι συνεχίζουν να έρχονται ενισχύσεις από την Πελοπόννησο. « Ελπίζουμε ότι ο αέρας που πέφτει θα βοηθήσει να σβήσει η φωτιά» τόνισε η κ. Κράτσα και επισήμανε ότι «δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Κάηκε ένα σπίτι. Αλλά ευτυχώς είναι ασφαλείς οι συμπολίτες μας». Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς είπε ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμα. Σε κάθε φωτιά εικάζεται ο εμπρησμός. Θα περιμένουμε την έρευνα».