ΟΑΣΘ: Ξεκινά ο διαγωνισμός για την τηλεματική στον ΟΑΣΘ

Σήμερα στις 5 το απόγευμα

Σήμερα στις 5 το απόγευμα

Προχωρά ο διαγωνισμός για το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την τηλεματική στον ΟΑΣΘ. Με απόφαση του νέου υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, ο διαγωνισμός μετατέθηκε για σήμερα 2 Αυγούστου 2019. Η υποβολή είναι προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα, ενώ το άνοιγμα των προσφορών έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη 6 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το έργο, που αφορά την ανάπτυξη του συστήματος έκδοσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της τηλεματικής στον ΟΑΣΘ όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσει. Για το έργο, που ονομάζεται «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τηλεματική και Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΟΣΕΘ)», έχει προγραμματιστεί σήμερα η υποβολή των προσφορών στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είχε δημιουργήσει αντιδράσεις εξαιτίας του υπέρμετρου προϋπολογισμού, αλλά και ορισμένων προδιαγραφών που αναφέρθηκαν ως φωτογραφικές. Μάλιστα, είχαν κατατεθεί και ερωτήσεις στη Βουλή, κυρίως από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ορισμένοι εκ των οποίων εκλέγονται στη συμπρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης
Αύξηση στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ προς το δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η νέα ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα αφήσει τη διαδικασία του διαγωνισμού να εξελιχθεί. Παράγοντες κοντά στη διαδικασία επιχειρηματολογούσαν ότι στο συγκεκριμένο έργο δεν υπήρξε κάποια ένσταση ή προσφυγή.

Επιπλέον, σημείωναν ότι το έργο δεν αφορά αποκλειστικά τον ΟΑΣΘ, αλλά τον ΟΣΕΘ, ο οποίος διαχειρίζεται τις τοπικές συγκοινωνίες της συμπρωτεύουσας. Συμπεριλαμβάνεται, δηλαδή, το μετρό που τώρα κατασκευάζεται, για το οποίο υπάρχουν δεσμευτικές ημερομηνίες. Ως συνέπεια, η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης θεωρητικά θα πρέπει να διαβουλευθεί με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Τέλος, ορισμένοι ανέφεραν ότι η νέα κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει την αίσθηση του ολετήρα των έργων της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το έργο της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει προϋπολογιστεί σε 39 εκατ. ευρώ και η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού έχει μετατεθεί δύο φορές. Η πρώτη διακήρυξη προέβλεπε την υποβολή των προσφορών στις 4 Ιουλίου 2019, αλλά καθώς άλλαξαν κάποιες προδιαγραφές του έργου, με απόφαση του τέως υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά μετατέθηκε για τις 12 Ιουλίου.