Πολίτες “έπιασαν” μετανάστες και τους κατηγορούν για τις φωτιές – Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

μετανάστες Εβρος φωτιές

Καλούν σε πογκρόμ κατά των ξένων

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη εξαιτίας της φωτιάς και οι πολίτες προσπαθούν… να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Προβληματισμό προκαλεί ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει πολίτη στην Αλεξανδρούπολη, κατά τη διάρκεια της φωτιάς να βγαίνει στους δρόμους της πόλης και να «συλλαμβάνει» μετανάστες και πρόσφυγες και να καλεί σε πογκρόμ.

Ο άνδρας που τραβάει το βίντεο ακούγεται να μιλάει για «25 κομμάτια», ενώ ανοίγει το τρέιλερ και δείχνει τους μετανάστες. Φτάνει δε σε σημείο να κατηγορεί τους μετανάστες για τις φωτιές που ξέσπασαν στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες, και αναφέρει σε προκλητικό τόνο: «Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χηλή και έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ».

Διαβάστε επίσης  Δράμα: Βρέθηκε σορός άνδρα σε χωράφι που είχε ξεσπάσει πυρκαγιά

Καλεί δε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή του Έβρου και ακούγεται να λέει στο βίντεο: «Θα μας κάψουν αυτοί ρε π@@@η, θα μας κάψουν αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ@@@ρδα. Εχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Ολο το βουνό έχει γεμίσει γ@@ω την τρέλα τους ρε π@@@η. Αυτοί είναι ορκισμένοι, άσε, γ@@@@έ το, αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο»

Με δεδομένο ότι στο βίντεο καταγράφονται σειρά παράνομων πράξεων η παρέμβαση του εισαγγελέα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.