Σκύρος: 1.000 κομάντος από Ελλάδα, ΗΠΑ, Γαλλία (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο της άσκησης «Μέγας Αλέξανδρος 2020»

Στο πλαίσιο της άσκησης «Μέγας Αλέξανδρος 2020»

Απόβαση  κομάντος πραγματοποιήθηκε στη Σκύρο, στο πλαίσιο της άσκησης «Μέγας Αλέξανδρος 2020» . Στην τελική της φάση μετέχουν 1.000 πεζοναύτες από Ελλάδα, ΗΠΑ και Γαλλία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε μόνιμη επαγρύπνηση, λόγω των γειτόνων και με την πολυεθινική άσκηση στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στην Άγκυρα. Φέτος για πρώτη φορά, στην άσκηση παίρνει μέρος το γαλλικό ελικοπτεροφόρο αμφιβίων επιχειρήσεων «Dixmude» κλάσης Mistral.

Η άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» που ξεκίνησε από τις 27 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, επικεντρώνεται στη συνεκπαίδευση σε βολές, σε πεδία επιχειρήσεων, άλματα αλεξιπτωτιστών κι αμφίβιες αποστολές. Οι στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται την Παρασκευή στην Σκύρο, ενώ θα ακολουθήσει και νέα άσκηση εντός δεκαημέρου το «Χρυσόμαλλο Δέρας 2020» με τη συμμετοχή στρατευμάτων από έξι χώρες.Πρόκειται για άσκηση του στρατού Ξηράς ΤΑΜΣ, στην οποία θα μετάσχουν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, Αλβανίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Η άσκηση εξ ολοκλήρου θα πραγματοποιηθεί στο πεδίο βολής τους Ασκού Προφήτη (Βόλβη) από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ethnos.gr

Πηγή φώτο: eurokinissi