Τραγωδία στη Λιβύη: Ο ΓΕΕΘΑ διευκρινίζει για τις αναφορές για «ελαφρούς τραυματισμούς» στο δυστύχημα

Λιβύη τροχαίο ελληνική αποστολή

“Δεν υπήρχε τρόπος διασταύρωσης”

Διευκρινήσεις ως προς τις αναφορές για “ελαφρούς τραυματισμούς” μετά το τροχαίο στη Λιβύη, που κυκλοφορούσαν πριν γίνει γνωστό πως σκοτώθηκαν πέντε άτομα, έδωσαν πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Το ΓΕΕΘΑ αρχικά ανέφερε αρχικά πως από το τροχαίο της αποστολής στην Λιβύη υπάρχουν ελαφρά τραυματίες, ωστόσο αργότερα έγινα γνωστό πως μόνο έτσι δεν είναι η κατάσταση, αφού άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Τώρα λοιπόν πηγές του ΓΕΕΘΑ διευκρινίζουν πως οι πρώτες πληροφορίες βασίζονταν σε ενημέρωση από τις αρχές της Λιβύης, και πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος διασταύρωσης, πλην της ενημέρωσης από τις αρχές της Λιβύης διά της διπλωματικής οδού, δεδομένου ότι δεν λειτουργούσε στην περιοχή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και τα δορυφορικά τηλέφωνα που είχε μαζί της η ελληνική αποστολή καταστράφηκαν κατά την πυρκαγιά που ακολούθησε τη σύγκρουση των οχημάτων.

Δείτε επίσης: Μαρινάκης για τραγωδία στην Λιβύη: “Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι συνέβη” (ΒΙΝΤΕΟ)

Αργότερα (όπως λένε οι πηγές) το υπ. Υγείας της Λιβύης ανέφερε και Έλληνες ανάμεσα στους νεκρούς, χωρίς να ενημερώσει πιο πριν επίσημα την Ελλάδα. Έτσι το ΓΕΕΘΑ περίμενε πρώτα την επίσημη ενημέρωση, προκειμένου να ανακοινώσει νεκρούς.

Διαβάστε επίσης  Τροχαίο στη Βουλή: Την ενοχή του οδηγού της Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσονα πρότεινε η εισαγγελέας

Αναφέρουν επίσης πως πριν τη διορθωτική ανακοίνωση εκδοθεί διορθωτική ανακοίνωση έπρεπε να ειδοποιηθούν οι συγγενείς τους από τις στρατιωτικές αρχές, και να μην πληροφορηθούν τη θλιβερή είδηση από τα ΜΜΕ. Όταν όλα αυτά έγιναν, ενημέρωσε και το ΓΕΕΘΑ για νεκρούς.

Πηγή φωτό: Twitter (ΓΕΕΘΑ)