Στην Νικόκλεια Σερρών το πρώτο κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως εκδηλώθηκε

Σε μία μικρή οικόσιτη χοιροτροφική μονάδα στη Νικόκλεια του δήμου Βισαλτίας Σερρών ξεκίνησε το πρώτο κρούσμα Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στην Ελλάδα. Ο δ/ντης της κτηνιατρικής της Π.Ε Σερρών κ. Βαρούδης εξηγεί ότι ενημερώθηκε από την κτηνιατρική σχολή Θεσσαλονίκης για το κρούσμα, καθώς οι κτηνοτρόφος το μετέφερε εκεί, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο διασποράς του ιού. Μάλιστα η εν λόγω περιοχή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Ο εν λόγω κτηνοτρόφος δεν τηρούσε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και απευθύνει σε αυστηρό τόνο προειδοποίηση σε όσους όπως λέει χαρακτηριστικά θέλουν φυσιολατρικό κρέας.

Διαβάστε επίσης
Σέρρες: Στη φυλακή 25χρονος για ασέλγεια σε ανήλικο αγόρι

Σύμφωνα με τον κύριο Βαρούδη αυτή τη στιγμή γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο που προβλέπεται γι αυτές τις περιπτώσεις και διαβεβαιώνει ότι αν και δεν είναι μία ευχάριστη κατάσταση , υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να διαχειριστεί την κατάσταση.

Τέλος ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών εξηγεί τι είναι η αφρικανική πανώλη και πώς μεταδίδεται και ότι δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Πηγή: epilogestv.gr