Σύσκεψη για την αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Νομού

Συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Νομού

Σχετικά με την αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων κατά τη χειμερινή περίοδο 2019-2020 μίλησαν οι εμπλεκόμενοι φορείς του Νομού Χαλκιδικής, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των υπηρεσιών και η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητάς τους, σε περίπτωση πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου και παρευρέθησαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων όπως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, των Δήμων της Χαλκιδικής, των Δασαρχείων και μελών των εθελοντικών ομάδων της Χαλκιδικής.

Διαβάστε επίσης
Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην Χαλκιδική

Ακολούθησαν οι ενημερώσεις των εμπλεκόμενων φορέων για τον απολογισμό της περσινής περιόδου και διαπιστώθηκε αποτελεσματικότητα και συνεργασία σε συμβάντα πλημμυρών και έντονων χιονοπτώσεων.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι δράσεις και ο σχεδιασμός για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο.

Επιπλέον, οι υπηρεσιακοί παράγοντες τόνισαν ότι υπάρχει υψηλός βαθμός ετοιμότητας και συντονισμός για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Πηγή: halkidikinews.gr