«Τελειώνει» η υπογραφή σύμβασης ΟΣΕΘ – ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, για τα συγκοινωνιακά της πόλης

ΟΑΣΘ αστικές συγκοινωνίες

Για να αναλάβουν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Για να αναλάβουν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Στην τελική ευθεία της υπογραφής της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αναλάβουν την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, μπήκε η διοίκηση του ΟΣΕΘ.

Συγκεκριμένα, καθώς μεθαύριο, Πέμπτη (9/1) θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού προκειμένου να συζητήσει τις λεπτομέρειες και να εγκρίνει το σχέδιο της σύμβασης, ενώ στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. κ. Στέφανος Τσόλης.

Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι μεγάλης σπουδαιότητας για τον τομέα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση για το επιβατικό κοινό, καθώς όχι μόνο θα ωφελήσει τους επιβάτες των συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών που θα εκτελεί το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης (σε συνέργεια με τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, Σερρών και Κιλκίς), αλλά και όσους χρησιμοποιούν τις υπόλοιπες γραμμές καθώς έτσι «απελευθερώνονται» 70-80 οχήματα αλλά και προσωπικό, τα οποία θα ενισχύσουν και θα βελτιώσουν το παρεχόμενο έργο από τον ΟΑΣΘ στον αστικό ιστό.

Η σύμβαση ανάθεσης έργου στην ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. κρίνεται επιβεβλημένη καθώς οι επιχειρησιακές και λειτουργικές δυνατότητες εξυπηρέτησης των μετακινούμενων από τον ΟΑΣΘ έχουν μειωθεί την τελευταία τετραετία, ενώ σήμερα τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν πως σε καθημερινή βάση βρίσκεται εκτός λειτουργίας περίπου το 20% του στόλου οχημάτων του Οργανισμού.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Η ναυπηγική ιστορία της Ελλάδας μέσα από τη συλλογή ενός... χομπίστα!

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιάννης Τόσκας «ο ΟΣΕΘ όπως απορρέει από τον ρόλο του που είναι πρώτιστα η διαρκής βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και συνεκτιμώντας την σημερινή κατάσταση του ΟΑΣΘ αλλά και το γεγονός πως η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. που ανέλαβε παλαιότερα να εκτελεί τμήμα του έργου του ΟΑΣΘ έχει ανταποκριθεί στην προηγούμενη σύμβαση και διαθέτει εμπειρία διαχείρισης, προχωρά με γοργούς ρυθμούς την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης εκτέλεσης του καθοριζόμενου από το υπουργείο Μεταφορών έργου.

Τελικός στόχος είναι να εκτελείται το συγκεκριμένο έργο (25 γραμμές) με πληρότητα και αποτελεσματικότητα, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και την ασφάλεια της μετακίνησης, αλλά και χωρίς οι επιβάτες να επιβαρυνθούν οικονομικά».