Θεσσαλονίκη: Στο 50% μειώνεται η πληρότητα στα λεωφορεία

Θεσσαλονίκη – ΟΑΣΘ: Στο 50% μειώνεται η πληρότητα στα λεωφορεία όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕΘ ανακοίνωσε ότι με την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στο τέταρτο επίπεδο προληπτικών μέτρων και για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, η πληρότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς ορίζεται στο 50%.

Επίσης, ο ΟΣΕΘ  εισηγείται στο Υπουργείο Μεταφορών την παράταση της κυκλοφορίας των ταξί στις ειδικές λωρίδες αποκλειστικής διέλευσης λεωφορείων που έχουν καθοριστεί στη Θεσσαλονίκη για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε την ελεύθερη διέλευση των ταξί από τις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021, καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο, εφόσον υπάρχει επιβάτης. Η στάση των ταξί εντός των ειδικών λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας των λεωφορείων προκειμένου να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται επιβάτες, θα γίνεται στις ειδικές εσοχές.

Διαβάστε επίσης
ΕΡΓΟΣΕ: Εκσυγχρονίζεται η γραμμή Θεσσαλονίκη - Ειδομένη

Η σχετική απόφαση ελήφθη για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων με ταξί και για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid – 19. Στο τέλος της χρονικής περιόδου θα επαναξιολογηθούν με ειδικές έρευνες του ΟΣΕΘ οι διαμορφωμένες συνθήκες στην αστική συγκοινωνία και στη λειτουργία των λεωφορειολωρίδων στην πόλη, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών.

Στο μεταξύ, ο ΟΣΕΘ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *