Το ασπρίζει στα ορεινά της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

thessaloniki kairos xionia filyro

Σε επιφυλακή οι αρχές

Σε επιφυλακή οι αρχές

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στα ορεινά της Θεσσαλονίκης που άρχισε από τα ξημερώματα.

Αρκετές περιοχές, όπως ο Χορτιάτης, το Ασβεστοχώρι και Φίλυρο έχουν “ασπρίσει” αφού εκεί η ένταση του φαινομένου είναι πιο έντονη. Αντίθετα, μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπάρχει ψιλόβροχο.

Μέχρι στιγμής, το πιο δύσκολο σημείο είναι ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου όπου νωρίτερα υπήρξε και εγκλωβισμός οχημάτων.

Περιφέρεια και δήμοι είναι σε επιφυλακή και το προσωπικό είναι στις θέσεις του για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα.

thessaloniki kairos xionia filyro

«Χρειάστηκε το πρωί να κάνουμε περιορισμένη χρήση αλατιού με τα εκχιονιστικά μηχανήματα, στους οδικούς άξονες και σε μικρούς δρόμους του ορεινού όγκου του δήμου, για να κρατήσουμε ‘ζεστό’ το οδόστρωμα. Κι αυτό έγινε προληπτικά. Θα είμαστε σε πλήρη επιφυλακή καθώς η ΕΜΥ ενημερώνει για επιδείνωση του καιρού από τις επόμενες ώρες», ανέφερε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: "Τα λύματα στην Θεσσαλονίκη δείχνουν μείωση ιικού φορτίου" (ΒΙΝΤΕΟ)

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης ανέφερε πως δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού, με εξαίρεση ένα δέντρο που έπεσε στο Ασβεστοχώρι.

thessaloniki kairos xionia filyro

«Δεν εντοπίσαμε προβλήματα. Κάποια χιόνια έπεσαν στα ορεινά, εκεί όπου στείλαμε οχήματα της περιφέρειας και είμαστε σε επιφυλακή. Προτείνουμε οι οδηγοί να έχουν τις αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα τους για κάθε ενδεχόμενο», τόνισε ο κ. Στεργιάδης, συμπληρώνοντας πως υπάρχει επάρκεια 18.000 τόνων αλατιού στις αποθήκες.

thessaloniki kairos xionia filyro