Το καλύτερο «μπαλκόνι» στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

μπαλκόνι Θεσσαλονίκη θέα Ανω Πόλη Κάστρα

Απολαύστε πανοραμική θέα προς την πόλη και το Θερμαϊκό Κόλπο

Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που συνεχώς μας εκπλήσσει με τις ομορφιές και τα… μυστικά της, αρκεί να είσαι έτοιμος να τα ανακαλύψεις.

Θησαυρός ανεκτίμητης αξίας για τη Θεσσαλονίκη αποτελεί η Ανω Πόλη, που αν και έχεις την εντύπωση πως την ξέρεις, ποτέ δεν τα έχεις δει όλα, αν δεν την περπατήσεις και δε περιπλανηθείς στα σοκάκια της.

μπαλκόνι Θεσσαλονίκη θέα Ανω Πόλη Κάστρα

Πέρα από τα κλασικά σημεία, που οι περισσότεροι στη Θεσσαλονίκη τα γνωρίζουν, η περιοχή της Ανω Πόλης και των Κάστρων «κρύβουν» αμέτρητες ιστορίες και εκπλήξεις.

Αυτό ωστόσο που θα σε «σκλαβώσει» είναι η πανέμορφη και μαγική θέα που προσφέρει κάθε στιγμή της ημέρας. Από την αυγή του ήλιου, μέχρι και τη δύση του, ακόμη και όταν το σκοτάδι της νύχτας σκεπάζει αυτή την πόλη, αλλά τα φώτα της μαρτυρούν πως υπάρχει ζωή!

Το καλύτερο «μπαλκόνι» στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην Ανω Πόλη

Αρκετά είναι τα σημεία στην Ανω Πόλη, που μπορείς να απολαύσεις τη συγκλονιστική θέα, αρκεί να τα ανακαλύψεις. Αν βρεθείτε στην οδό Ποτίδαιας στα Κάστρα (από την πίσω πλευρά των σπιτιών), πάνω από την κεντρική οδό της Ακροπόλεως, δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας με αυτό που θα δείτε… Το καλύτερο «μπαλκόνι» στη Θεσσαλονίκη!

Μπροστά σας απλώνεται με μεγαλοπρέπεια ολόκληρη η πόλη. Το γαλάζιο του Αιγαίου με την επιβλητικότητα του Ολύμπου δημιουργεί μία μοναδική εικόνα συναισθημάτων και αισθήσεων. Αν είστε τυχεροί και είναι καθαρή η ατμόσφαιρα, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μη βγάλετε τις καλύτερες φωτογραφίες. Το ηλιοβασίλεμα είναι απολαυστικό ενώ ακόμη και όταν μαύρα σύννεφα σκεπάζουν τη Θεσσαλονίκη, το σκηνικό επίσης είναι εντυπωσιακό.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Αθώα πέντε άτομα για το θάνατο 15χρονης στο Αλλατίνη

μπαλκόνι Θεσσαλονίκη θέα Ανω Πόλη Κάστρα

Και δεν είναι μόνο αυτό… Περπατήστε στο «μπαλκόνι» που απλώνεται μπροστά σας και ανακαλύψτε που οδηγούν οι παράλληλοι δρόμοι που υπάρχουν στο σημείο με σκαλάκια, εξαιτίας της κλίσης που έχει. Περιηγηθείτε στα στενά δρομάκια, χαθείτε στα σοκάκια και ακόμη και αν βρεθείτε σε αδιέξοδο, αυτή τη φορά θα το εκτιμήσετε.

μπαλκόνι Θεσσαλονίκη θέα Ανω Πόλη Κάστρα

Εδώ το παλιό συναντά το καινούριο, σαν μία φυσιολογική συνέχεια στο χρόνο, σαν μία πύλη που σε οδηγεί στο παρελθόν και αυτόματα σε μεταφέρει στο παρόν. Σπίτια προσφυγικά, κάποια καλοδιατηρημένα και κάποια παρατημένα, δίπλα σε νεόχτιστα σπίτια που διατήρησαν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Εντυπωσιακή η νέα εικόνα της οδού Κάστρων στη Θεσσαλονίκη

Αφήστε όλες τις αισθήσεις σας να ταξιδέψουν και απολαύστε τις μυρωδιές από τις ολάνθιστες αυλές και τα μικρά περιβόλια, σκηνικό μοναδικό που σε τίποτα δε θυμίζει πόλη αλλά σοκάκι σε κάποιο νησί ή χωριό.

μπαλκόνι Θεσσαλονίκη θέα Ανω Πόλη Κάστρα

Πραγματικά δεν χορταίνουν τα μάτια σας και με «λαιμαργία» αναζητάτε ακόμη περισσότερα. Αρκεί να σταθείτε στο ομορφότερο «μπαλκόνι» στη Θεσσαλονίκη και να αφήσετε τις σκέψεις σας να ταξιδέψουν με τον άνεμο και τη μοναδική θέα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *