57 πένθιμες κωδωνοκρουσίες στον ένα χρόνο από την τραγωδία στα Τέμπη – Το αίτημα της Μαρίας Καρυστιανού (ΦΩΤΟ)

Ιερώνυμος Καρυστιανού

Στις 28 Φεβρουαρίου η “μαύρη” επέτειος

Την μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα στα Τέμπη, με 57 πένθιμες κωδωνοκρουσίες, θα τιμήσουν οι Ιεροί Ναοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων, στη “μαύρη” επέτειο του ενός χρόνου από την τραγωδία.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό Εγκύκλιο σημείωμα το οποίο ήδη έχει σταλεί προς την Αρχιεπισκοπή και τις Μητροπόλεις, πρόκειται για ένα αίτημα της Προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών κ. Μαρίας Καρυστιανού, το οποίο έγινε δεκτό από τον Αρχιεπίσκοπο.

Την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, συμπληρώνεται ένας ακριβώς χρόνος από την ημέρα που η ζωή σταμάτησε να κυλά πλέον για 57 συνανθρώπους μας, όταν συγκρούστηκαν μετωπικά δύο αμαξοστοιχίες, μια εμπορική και μια επιβατική, οι οποίες, από ανθρώπινο λάθος όπως αποδείχθηκε κινούνταν στην ίδια γραμμή. Η Ελλάδα ξημέρωνε μέσα στο πένθος για τα αθώα θύματα, νεαρής ηλικίας τα περισσότερα, τα οποία πλήρωσαν με τη ζωή τους τις παθογένειες ετών στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Ένα χρόνο σχεδόν μετά την τραγωδία συνέχεια δίνεται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία συστάθηκε για διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος, την ώρα που υπεύθυνοι του μοιραίου δυστυχήματος βρίσκονται στην φυλακή.

Ιερώνυμος Καρυστιανού

Στην Εξεταστική Επιτροπή βρέθηκε εκ μέρους των οικογενειών των θυμάτων η εκπρόσωπος τους, κ. Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχασε την κόρη της στο δυστύχημα. Η κατάθεσή της στη Βουλή πριν λίγες ημέρες, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, το οποίο ζητά δικαίωση.

Διαβάστε επίσης  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος και κάθε πολιτικός" (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου

Χθες, η κ. Καρυστιανού βρέθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου έγινε δεκτή από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των ανθρώπων που κλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες να διαχειριστούν την κατάσταση, αλλά και των συγγενών των θυμάτων. Ένα χρόνο μετά η Εκκλησία της Ελλάδος στέκεται και πάλι στο πλευρό των δοκιμαζομένων γονέων, αδελφών και συγγενών των θυμάτων. Με την προσευχή της δέεται υπέρ αναπαύσεως των ψυχών.

Ιερώνυμος Καρυστιανού

Μια ημέρα μετά τη συνάντηση, η Ιερά Σύνοδος κοινοποίησε το Εγκύκλιο σημείωμα στο οποίο αναφέρεται:

“Πρός

τήν Ἱεράν Ἀρχιεπισκοπήν Ἀθηνῶν καί

τάς Ἱεράς Μητροπόλεις τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

Διά τοῦ παρόντος γνωρίζομεν ὑμῖν ὅτι τήν 28ην μηνός Φεβρουαρίου 2024 συμπληροῦται ἕν ἔτος ἀπό τοῦ πρωτοφανοῦς σιδηροδρομικοῦ δυστυχήματος εἰς τήν περιοχήν τῶν Τεμπῶν, τό ὁποῖον προεκάλεσεν τόν αἰφνίδιον θάνατον πεντήκοντα ἑπτά (57) Ἑλλήνων πολιτῶν, ὡς ἐπί τό πλεῖστον νέων τῇ ἡλικίᾳ.

Ὅθεν, κατόπιν σχετικοῦ αἰτήματος τῆς Προέδρου τοῦ Συλλόγου Συγγενῶν Θυμάτων Τεμπῶν κ. Μαρίας Καρυστιανοῦ, προτρέπομεν ὑμῖν ὅπως κατά τήν ὡς ἄνω ἡμερομηνίαν, 28ην μηνός Φεβρουαρίου 2024 καί ὥραν 10ην πρωϊνήν, ἕκαστος Ἱερός Ναός τῆς καθ’ ὑμᾶς Θεοσώστου Ἐπαρχίας προβῇ εἰς πεντήκοντα ἑπτά κωδωνοκρουσίας, ἀναλογικῶς πρός τόν ἀριθμόν τῶν θυμάτων τοῦ ἐν λόγῳ δυστυχήματος, εἰς ἔνδειξιν τιμῆς καί σεβασμοῦ εἰς τήν μνήμην αὐτῶν.

Ἐντολῇ καί Ἐξουσιοδοτήσει τῆς Ἱερᾶς Συνόδου

Ὁ Ἀρχιγραμματεύς

Ἀρχιμ. Ἰωάννης Καραμούζης”.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

Πηγή φωτό: Eurokinissi