Αγωνία για 5χρονη που υπέστη ανακοπή καρδιάς και διασωληνώθηκε

Μεγάλη είναι η αγωνία για μία 5χρονη που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και υπέστη χθες ανακοπή καρδιάς.

Μετά και την ανακοπή, το 5χρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, οι γιατροί έδωσαν «μάχη» για να κρατήσουν τη μικρούλα στη ζωή, και μετά τη διασωλήνωσή της διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.

Η κατάσταση του κοριτσιού, όπως αναφέρει το τοπικό site, κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η 5χρονη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας εκ γενετής. Μάλιστα έχει χρειαστεί πολλές φορές στο παρελθόν να νοσηλευτεί στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου.

Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν μία απλή επιδείνωση της υγείας της. Αργά το μεσημέρι οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών χωρίς αισθήσεις. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Οι γιατροί έπεσαν κυριολεκτικά πάνω στην 5χρονη.

Στην αίθουσα αναζωογόνησης τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά. Αρχικά το παιδί δεν αντιδρούσε, όμως οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειες. Από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 15.45 έδωσαν πραγματική μάχη για να το επαναφέρουν, όπως και τελικά έγινε. Το να παραμείνει στο Νοσοκομείο ήταν πλέον επικίνδυνο. Αμέσως διασωληνώθηκε, ενημερώθηκε το τμήμα επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ κεντρικά και το πλήρωμα της κινητής σύγχρονης μονάδας του ΕΚΑΒ Βόλου ετοιμάστηκε για την επείγουσα διακομιδή.