Θεσσαλονίκη: Μητέρα έδωσε ζωή στον γιο της -Δώρισε το νεφρό της

Θεσσαλονίκη

Επιτυχημένη η μεταμόσχευση

“Μάνα είναι μόνο μία” και η Σταυρούλα Νόκα το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο με την πράξη που έκανε για το παιδί της.

Ειδικότερα, η Σταυρούλα Νόκα από την Θεσσαλονίκη έδωσε ξανά ζωή στο παιδί της δίνοντας του το νεφρό της.

Δείτε επίσης: Καρναβαλιστές με ζουρνάδες και νταούλια από τον Πολύγυρο ξεσήκωσαν την Καλαμαριά!

«Εγώ το δώρο που έκανα στο γιο μου ήταν να του δώσω το ένα μου το νεφρό για να έχει μια καλύτερη και ποιοτική ζωή», ανέφερε.

Μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση ετοιμάζεται να πάρει εξιτήριο, νιώθοντας δικαιωμένη για την απόφασή της να χαρίσει το νεφρό στον γιο της.

«Δεν φοβήθηκα γιατί το έκανα από καρδιάς. Καθόλου δε φοβήθηκα», προσθέτει. Υπό ιατρική παρακολούθηση παραμένει ο 35χρονος λήπτης, ο οποίος πριν χρόνια είχε υποβληθεί ξανά σε μεταμόσχευση νεφρού.

«Ευχαριστώ μαμά για το δώρο που μου έκανες. Μου ξαναέδωσες ζωή. Περιμένω να σηκωθώ και να γυρίσω σπίτι να σας αγκαλιάσω», τονίζει ο λήπτης.

Εδώ και μια βδομάδα, δύο νοσηλευτές χειρουργείων και ένας αναισθησιολόγος μετακινούνται κάθε Τρίτη και για 13 βδομάδες στο «Ιπποκράτειο Νοσοκομείο» από το ΑΧΕΠΑ προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και να επιταχυνθούν οι μεταμοσχεύσεις νεφρού.

Από τις δυο μεταμοσχεύσεις νεφρού που γίνονται κάθε μήνα στο Ιπποκράτειο, τους επόμενους τρεις μήνες θα γίνονται συνολικά έξι, με δεκάδες ασθενείς να σώζονται και να αλλάζουν ζωή.

Παρά τις σοβαρές ελλείψεις, που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο στην ειδικότητα των αναισθησιολόγων, το 2022 πραγματοποιήθηκαν 12 μεταμοσχεύσεις από ζώντες δότες και 18 το 2023.

Πηγή: ertnews.gr