Αλεξάνδρα Δουβαρά για το σχόλιο για τις φωτιές και τους μετανάστες: «Παρερμηνεύονται με χυδαίο τρόπο τα λεγόμενά μου»

Εχουν προκαλέσει σάλο τα λεγόμενά της στον “αέρα”

Πληθώρα σχολίων και αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τα λεγόμενα της Αλεξάνδρας Δουβαρά σχετικά με τις φωτιές στον Εβρο και το… ευτύχημα που δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές εκτός από τους 18 μετανάστες.

Οι δηλώσεις της επικρίθηκαν έντονα τόσο από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έπαιξαν ως πρώτο θέμα σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«25 χρόνια στο επάγγελμα και 21 στην ΕΡΤ προσπαθώ πάντα να κάνω τη δουλειά μου με ήθος και ευπρέπεια και θεωρώ τουλάχιστον άδικο να παρερμηνεύονται με χυδαίο τρόπο τα λεγόμενά μου στον τηλεοπτικό αέρα, τις ώρες που καίγεται η Ελλάδα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αλεξάνδρα Δουβαρά. «Αν ωστόσο θεωρείται αναγκαία η δημόσια συγγνώμη μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να την δώσω, ακόμη και σε όλους εκείνους που με ενέταξαν σε ακροδεξιούς κόλπους», πρόσθεσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αλεξάνδρας Δουβαρά:

«25 χρόνια στο επάγγελμα και 21 στην ΕΡΤ προσπαθώ πάντα να κάνω τη δουλειά μου με ήθος και ευπρέπεια και θεωρώ τουλάχιστον άδικο να παρερμηνεύονται με χυδαίο τρόπο τα λεγόμενά μου στον τηλεοπτικό αέρα, τις ώρες που καίγεται η Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Αλεξάνδρα Δουβαρά: Αντιδράσεις για το ατυχές σχόλιο για τους “ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην Δαδιά”

Θεωρώ ανήκουστο την ώρα που σπίτια γίνονται στάχτη και που από θαύμα δεν κάηκαν άνθρωποι μέσα σε αυτά ή την ώρα που προσπαθούσαν να σώσουν τους κόπους μιας ζωής, να πιστεύει κάποιος ότι υποτιμώ την ανθρώπινη ζωή. Ότι διαχωρίζω τους μετανάστες από τους Έλληνες.

Κάθε καλόπιστος τηλεθεατής κατάλαβε ότι αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι πέρα από την τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, όπου χάθηκαν 18 άνθρωποι, οι έγκαιρες εκκενώσεις οικισμών κατέστησαν επιτυχές να μην θρηνήσουμε ΑΛΛΕΣ ζωές, να μην υπάρξουν ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ανθρώπινες απώλειες. Αν ωστόσο θεωρείται αναγκαία η δημόσια συγγνώμη μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να την δώσω, ακόμη και σε όλους εκείνους που με ενέταξαν σε ακροδεξιούς κόλπους.

Η κριτική όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά είναι και απαραίτητη πρωτίστως σε όσους εργαζόμαστε σε Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης. Η δημόσια προσβολή, όμως, και στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου για κάτι που επί της ουσίας δεν έκανε είναι το λιγότερο άδικη».

Χαμός στα social media

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χρήστες να υποστηρίζουν ότι η δήλωσή της είναι απαράδεκτη, καθώς διαχωρίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής με βάση την καταγωγή.

Δεν έλειψαν και αυτοί που ζήτησαν την άμεση απομάκρυνσή της.