Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη ο άνδρας που κάλεσε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών για τις φωτιές

Χειροπέδες στον άνδρα που νωρίτερα σήμερα είχε αναρτήσει βίντεο στο οποίο φαίνεται να «συλλαμβάνει» μετανάστες και πρόσφυγες στην Αλεξανδρούπολη και να καλεί σε πογκρόμ.

Ο άνδρας που τραβάει το βίντεο ακούγεται να μιλάει για «25 κομμάτια», ενώ ανοίγει το τρέιλερ και δείχνει τους μετανάστες. Φτάνει δε σε σημείο να κατηγορεί τους μετανάστες για τις φωτιές που ξέσπασαν στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες, και αναφέρει σε προκλητικό τόνο: «Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χηλή και έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ».

Δείτε επίσης: Πολίτες “έπιασαν” μετανάστες και τους κατηγορούν για τις φωτιές – Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για την σύλληψη του άνδρα στην Αλεξανδρούπολη είναι η εξής:

Διαβάστε επίσης  Χαλκιδική: Εβαλε φωτιά κι έκαψε εκκλησία 156 ετών στα Βράσταμα (ΦΩΤΟ)

«Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής.

Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα , πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη».