Αμβρόσιος για απόφαση Ιεράς Συνόδου: «Είναι προδοσία, δεν μπορεί να κλεινόμαστε στο δωμάτιό μας»

Αμβρόσιος

Δεν γλίτωσε από τα πυρά η πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Μονή Πετράκη και όχι στην Μητρόπολη Αθηνών, σχολίασε ο πρώην Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος.

«Είναι προδοσία της Ορθοδοξίας , δεν μπορεί αντί να εορτάζουμε να κλεινόμαστε στο δωμάτιό μας», ανέφερε ο κ. Αμβρόσιος σχολιάζοντας ότι εκείνη η μέρα είναι μεγάλη γιορτή και δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο. «Να πουν να μην έρθουν όλοι αυτοί που ψήφισαν», αντέτεινε.

Από τα πυρά του δεν γλίτωσε και η Προέδρος της Δημοκρατίας. Επέκρινε το γεγονός ότι γλέντησε με ομόφυλα ζευγάρια μετά την ψήφιση του νόμου και τόνισε πως από πλευράς Εκκλησίας η απόφαση της Ιεράς Συνόδου «είναι διαμαρτυρία».

Δείτε επίσης: Ιερά Σύνοδος: Στη Μονή Πετράκη η Κυριακή της Ορθοδοξίας – «Mπλόκο» στην πολιτική ηγεσία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Όταν ιεραρχία αποφασίζει έτσι, χωριζόμαστε, αντιδράμε», πρόσθεσε.

Η κυβερνητική αντίδραση στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Πρακτικά με την απόφαση αυτή λόγω περιορισμένου χώρου είναι αδύνατη η παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, ενώ ούτε η ΔΙΣ, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να παραστούν στο καθιερωμένο γεύμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ως είθισται.

Σήμερα μιλώντας στο OPEN o υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης δήλωσε χαρακτηριστικά για την Εκκλησία «την ενοχλεί την καταλαβαίνω», αλλά κάλεσε «να μην οδηγήσει αυτό σε διατάραξη σχέσεων Εκκλησίας -Πολιτείας». Επίσης χαρακτήρισε «ισορροπημένη» την αντίδραση της προέδρου της Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Σήμερα συνεχίζεται πάντως για δεύτερη μέρα η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Πηγή: newsbomb.gr