«Αν ήταν στελεχωμένο το κέντρο υγείας Τήνου, θα ζούσε», καταγγέλλει ο πατέρας του τρίχρονου που πνίγηκε με σταφύλι

Δράμα μανιτάρια ασθενοφόρο

Περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες για να σωθεί το παιδί

Σε σοκ βρίσκεται η Τήνος μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στο νησί, όταν ένα τρίχρονο αγόρι έχασε πνίγηκε με σταφύλι.

Ο πνιγμός προήλθε πιθανότατα από ρώγες σταφυλιού, καθώς -κατά τις πρώτες βοήθειες αστυνομικών- το τρίχρονο παιδί έβγαλε τουλάχιστον δύο ρώγες από σταφύλι, αλλά όταν έφτασε με περιπολικό της αστυνομίας στο Κέντρο Υγείας Τήνου, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, περιγράφοντας τις αγωνιώδεις στιγμές της προσπάθειας διάσωσης του παιδιού.

Δείτε επίσης: Συγκινεί ο παππούς του τρίχρονου που πνίγηκε με σταφύλι – «Ηταν με την νταντά, έκαναν ότι μπορούσαν»

«Έτρεξα και η αστυνομία τα έκανε όλα τέλεια, έτρεξε πάρα πολύ, έτρεξα και εγώ. Φτάσαμε πάρα πολύ γρήγορα, αλλά αν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το κέντρο υγείας Τήνου για 20.000 κατοίκους το καλοκαίρι, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα και το παιδί να ζούσε τώρα.

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στις Ενοπλες Δυνάμεις: Επισμηνίας "έχασε" τη ζωή του στην Τανάγρα 

»Οι γιατροί που ήρθαν, ήταν όλοι ιδιώτες εξωτερικοί για να βοηθήσουν. Μέσα υπήρχαν κάτι γιατροί, δεν ξέρω στο αγροτικό τι κάνουν και κάτι νοσηλευτές παιδάκια, δεν είναι ότι κατηγορώ τα παιδάκια ή τους αγροτικούς γιατρούς αλλά η εμπειρία σώζει ζωές. Θα γυρίσω σήμερα να κάνω την κηδεία του παιδιού. Να μην υπάρξει επόμενο τουλάχιστον» δήλωσε.