Αντιδρούν οι κρεοπώλες για την ένταξη των αρνιών στο “καλάθι του Πάσχα” – «Θέλουν να πουλάμε πιο φθηνά από ότι αγοράζουμε»

αρνιά αρνί κρεοπωλεία

Χάνουν την πελατεία τους λόγω των χαμηλότερων τιμών του σούπερ μάρκετ

Αναστατωμένοι μετά την ένταξη των αμνοεριφίων στο “καλάθι του Πάσχα” είναι οι κρεοπώλες, καθώς χάνουν την πελατεία τους από τα σούπερ μάρκετ.

Για το ζήτημα μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο πρόεδρος της Ένωσης Λιανοπωλητών- Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αττικής, Θεόδωρος Ρούσσος.

Όπως τόνισε ο κ. Ρούσσος, οι κρεοπώλες προσπαθούν όλο τον χρόνο να έχουν συγκρατημένες τιμές, αλλά η ποιότητα πληρώνεται.

«Προσπαθούμε να κρατάμε χαμηλά το κέρδος για να αγοράζουν οι καταναλωτές σε χαμηλότερη τιμή και καλή ποιότητα», δήλωσε.

Όταν ερωτήθηκε αν υπάρχει επάρκεια σε κατσίκι και αρνί, ο κ. Ρούσσος δήλωσε πως από τους παραγωγούς υπάρχει αλλά όχι τόσο πολύ αρνί όσο κατσίκι.

Ο Γιώργος Παπαδάκης τότε τον ρώτησε αν εννοεί ότι οι παραγωγοί διαμαρτύρονται ότι τους πουλάνε τα αρνιά φθηνά και οι κρεοπώλες τα πουλάνε ακριβά.

«Υπάρχουν αυξομειώσεις στις τιμές ανάλογα με την ποιότητα και την προέλευση», απάντησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αττικής.

Τέλος, ο κ. Ρούσσος ερωτήθηκε αν μπορεί κανείς να καταλάβει από που έρχεται το αρνί που αγοράζει και απάντησε πως υπάρχουν οι σφραγίδες πάνω στο ζώο που φανερώνουν την προέλευση του.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi