Από νωρίς ξεκίνησε το ψήσιμο του οβελία – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

αρνί στη σούβλα

Η πρόγνωση του καιρού για το πασχαλινό τραπέζι

Μπρος από νωρίς έχουν πάρει οι σούβλες με τα αρνιά σε όλη την επικράτεια, καθώς η πλειοψηφία του κόσμου συμμετέχει στο έθιμο της Κυριακής του Πάσχα.

Ο καιρός, παρόλο που δεν είναι σύμμαχος για το φετινό Πάσχα, δεν έχει πτοήσει τους… αμετανόητους οπαδούς της σούβλας, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που αναζητούν έτοιμο αρνί από τις ψησταριές, φοβούμενοι ότι οι βροχοπτώσεις δεν θα τους επιτρέψουν να σουβλίσουν τον οβελία ως είθισται.

Οι επιχειρήσεις έχουν στήσει και αυτές τις σούβλες τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσους δεν εξορμούν εκτός πόλης.

Η πρόγνωση του καιρού

Από το πρωί βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη Θεσσαλία καθώς και τα υπόλοιπα τμήματα της Στερεάς και Πελοποννήσου ενώ παράλληλα θα εξασθενήσουν σημαντικά στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία.

Διαβάστε επίσης  Ποτάμια οι δρόμοι στην Θεσσαλονίκη - Στο "κόκκινο" η κίνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ό,τι αφορά την Αττική, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του meteo, δεν αναμένονται φαινόμενα ενώ στον νόμο Θεσσαλονίκης βροχές θα εκδηλωθούν από το πρωί έως και το απόγευμα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).