Αστυνομικοί υπερασπίζονται τον συνάδελφό τους που συνελήφθη επειδή οδηγούσε ασθενοφόρο – «Δεν έκανε κάτι ανήθικο»

ασθενοφόρο τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κάνουν λόγο για το πρόβλημα με τους μισθούς τους και ζητάνε αυξήσεις

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Ηράκλειο η σύλληψη του αστυνομικού που για να κερδίζει έξτρα χρήματα, εργαζόταν και ως οδηγός ασθενοφόρου.

Ο αστυνομικός συνελήφθη στο Ηράκλειο μετά από καταγγελίες. Όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε ασθενοφόρο και μετέφερε ασθενείς σε κλινικές.

Συνάδελφοί του, τονίζουν πως δεν υπάρχει κάτι ανήθικο στα όσα έκανε. Επισημαίνουν πως η σχετική σύλληψη φέρνει στο προσκήνιο το πρόβλημα με τους μισθούς τους. Ζητούν αυξήσεις και καλύτερα μέτρα προστασίας, για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, χωρίς να κινδυνεύουν.

«Δεν υπάρχει τίποτα ανήθικο σε αυτό» λένε οι συνάδελφοί του, που σημειώνουν εμφατικά πως οι μισθοί τους είναι τραγικοί και η δεύτερη δουλειά είναι μονόδρομος προκειμένου να επιβιώσουν αξιοπρεπώς.

Όπως τονίζουν, με φόντο και τη μάχη για τη ζωή που δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια στο Ρέντη, η ίδια η Πολιτεία θέτει σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, καθώς δεν τους εξασφαλίζει ούτε τα αυτονόητα.

Δείτε επίσης: Χειροπέδες σε αστυνομικό που εργαζόταν και ως οδηγός ασθενοφόρου

Από την άλλη, η υπόθεση του ασθενοφόρου φέρνει στο προσκήνιο και τα όσα τραγικά συμβαίνουν στον χώρο της υγείας, αφού οι ασθενείς καλούνται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη ακόμα και για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. «Όσο το κράτος δίνει το δικαίωμα, τόσο θα καταγράφονται τέτοιες καταστάσεις», λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Bίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμού ανηλίκου - Τον έστειλαν στο νοσοκομείο για 5 ευρώ

Ο 47χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στο Ηράκλειο συνελήφθη την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια του αυτοφώρου να οδηγεί το ασθενοφόρο, έναντι αμοιβής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλα έγιναν μετά από καταγγελία. Ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε την ασθενή – μια αστυνομικό υπό κάλυψη – και κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς το εφημερεύον νοσοκομείο έγινε έλεγχος, με τους συναδέλφους του οδηγού να βρίσκουν στην κατοχή της συνοδού του ασθενοφόρου τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που είχε παραλάβει για τη διακομιδή της ασθενούς.

Η υπόθεση φέρνει στο προσκήνιο την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι αστυνομικοί. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι εκπρόσωποί τους, η Πολιτεία από τη μια τους ζητά να είναι στην πρώτη γραμμή και από την άλλη τους αφήνει έκθετους τόσο οικονομικά όσο και ηθικά.

Πηγή: newsit.gr