Ασυνείδητος άφησε το άλογό του να πεθάνει δεμένο κάτω από τον ήλιο

άλογο

Δεν του άφησε καν νερό και φαγητό

Οργή προκαλεί το γεγονός πως ένας ιδιοκτήτης αλόγου αποφάσισε να αφήσει το ζώο δεμένο κάτω από τον ήλιο, με τον καύσωνα να ταλανίζει όλη την χώρα με τις θερμοκρασίες του.

Το άλογο βρέθηκε νεκρό σε χωράφι στα Χανιά, με τους κατοίκους της περιοχής να ειδοποιούν τις Αρχές όταν ήδη ήταν πολύ αργά. Το άτυχο ζώο ήταν δεμένο για μέρες κάτω από τον καυτό ήλιο και χωρίς νερό. Ήταν αδύνατον να αντέξει. Ο ιδιοκτήτης που έχει συλληφθεί θα κληθεί να πληρώσει τσουχτερό πρόστιμο και θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα που ασχολείται με τα όσα έγιναν στην Κίσσαμο.

Ο 26χρονος ιδιοκτήτης άφησε δεμένο σε ένα χωράφι το άλογο του χωρίς νερό και φαγητό και το άτυχο ζώο ξεψύχησε. Όπως είπαν οι γείτονες στην πανελλήνια ομοσπονδία για το περιβάλλον, το ζώο ήταν αρκετές μέρες δεμένο με σχοινί στο χωράφι στον καύσωνα χωρίς καμία σκιά και χωρίς κάνεις να πάει να του βάλει νερό.

Οι ίδιοι προχώρησαν σε καταγγελία όταν το άλογο είχε πλέον πεθάνει και υπήρχε έντονη δυσοσμία. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Κισάμου που πήγαν στο σημείο εντόπισαν το νεαρό άλογο νεκρό και λίγη ώρα αργότερα τον 26χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος συνελήφθη και παραδέχτηκε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε επισκεφθεί το άτυχο ζώο τις τελευταίες ημέρες.

Διαβάστε επίσης  Πένθος στην αθλητική δημοσιογραφία: Πέθανε ο Στράτος Σεφτελής

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει ήδη ειδοποιηθεί η κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να κάνει νεκροψία στο νεαρό άλογο, που εκτιμάται ότι είναι περίπου πέντε χρονών, ενώ όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δεν ήταν πεταλωμένο.

Πάντως όπως έλεγαν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, αν οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα, το ζώο μπορεί και να είχε σωθεί.

Ο 26χρόνος ιδιοκτήτης του αλόγου που κρατείται βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, ενώ αναμένεται να του επιβληθεί και τσουχτερό πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ. Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πηγή φωτό: pixabay