Χαλκιδική: Αφησε το άλογο του να υποφέρει κάτω από τον καυτό ήλιο

άλογο

Τι καταγγέλλει εθελοντής φιλοζωικού Σωματείου

Ενας εθελοντής από τον Φιλοζωικό Πολιτιστικό & Περιβαλλοντικό Σωματείο Πολυγύρου στην Χαλκιδική καταγγέλει πως είδε ένα άλογο να υποφέρει δεμένο κάτω από τον ήλιο σε περιοχή του δήμου Πολυγύρου.

Πιο συγκεκριμένα, είδε ένα άλογο δεμένο στον ήλιο σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 3 το μεσημέρι. Σταμάτησε το αυτοκίνητο για να ελέγξει την κατάσταση του ζώου και διαπίστωσε ότι το σκοινί ήταν τόσο κοντό με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει στο ζώο να μετακινηθεί στη σκιά.

Αμέσως κάλεσε την άμεσο δράση ώστε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης, να γίνουν συστάσεις και να μετακινηθεί το ζώο στη σκιά. Το άλογο είχε δεκάδες μύγες πάνω στο πρόσωπό του και υπήρχε ένας κουβάς για νερό που ήταν πεσμένος.

Κατά την αναμονή για την έλευση του περιπολικού, ήρθε ο ιδιοκτήτης για να βάλει νερό στο ζώο. Όταν ο εθελοντής του ζήτησε να μετακινήσει το άλογο στη σκιά, εκείνος είπε πως είναι δικό του περιουσιακό στοιχείο και το διαχειρίζεται όπως θέλει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει φραστική ένταση.

Η συνέχεια του συμβάντος εξιστορείται ως εξής σε ανάρτηση του Σωματείου:

Διαβάστε επίσης  7 Top προορισμοί Resort Hotels στη Βόρεια Ελλάδα

«Όταν ήρθε το περιπολικό προσπέρασε για πάρα πολλά μέτρα το σημείο που ήταν δεμένο το άλογο (ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι δεν το είδε ενώ ο συνοδηγός είπε ότι το είδε) παρά τα σήματα του εθελοντή να σταματήσει…

Μέχρι να περπατήσει ο εθελοντής για να βρει το περιπολικό, ο ιδιοκτήτης του αλόγου το πήρε και έφυγε. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η βιασύνη του να εξαφανίσει το άλογο που άφησε ανοιχτή τη βρύση.

Στη συνέχεια δόθηκαν τα στοιχεία του εθελοντή και η περιγραφή της κατάστασης στο πλήρωμα του περιπολικού, για να λάβει αργότερα τηλεφώνημα από το Α.Τ ότι οι αστυνομικοί του περιπολικού δεν βρήκαν το ζώο εκεί, επομένως δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση.

Φυσικά, υπήρχαν φωτογραφίες που είχαν ήδη σταλεί στο Α.Τ… εν ολίγοις από τις 15.00 φτάσαμε στις 21.45 για να γίνουν αυτά που πρέπει».

Το Φιλοζωϊκό Σωματείο τονίζει στην ανάρτησή του ότι η ανοχή στην κακοποίηση των ζώων πρέπει να είναι μηδενική.

Πηγή: xalkidikipolitiki.com

Πηγή φωτογραφίας αρχείου: Pixabay