Χαλκιδική: «Ηταν σαν να βλέπω τον θάνατό μου», είπε ο 32χρονος που ήταν στο αμάξι του όσο γέμιζε νερό

Χαλκιδική παράσυρση αυτοκίνητου

Πως κατάφερε να τον απεγκλωβίσει ο πατέρας του

Τις πιο τρομακτικές στιγμές του πέρασε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας της 17ης Ιουνίου ένας 32χρονος στη Χαλκιδική, που κατέγραψε το απίστευτο σκηνικό.

Σοκάρει το βίντεο που κατέγραψε και δημοσίευσε στα social media 32χρονος από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, όταν εγκλωβίστηκε με το αυτοκίνητό του μέσα σε έναν ορμητικό χείμαρρο στη Χαλκιδική. Ολα έγιναν το πρωί του Σαββάτου 17 Ιουνίου του 2023, όταν ο 32χρονος ξεκίνησε από το σπίτι του στην περιοχή Διονυσίου της Χαλκιδικής για να πάει στη δουλειά του και βρέθηκε στο έλεος της κακοκαιρίας.

Ο ίδιος με το κινητό του κατέγραφε βίντεο που έστειλε στους γονείς του και στους φίλους για να τον εντοπίσουν, καθώς όταν ο ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητο δεν μπορούσε ούτε ο ίδιος να καταλάβει που βρισκόταν. Η περιπέτεια του είχε αίσιο τέλος όταν ο πατέρας του κατάφερε να τον εντοπίσει και με κίνδυνο της ζωής του τον βοήθησε να βγει από το αυτοκίνητο και να σωθεί.

Δείτε επίσης: Χαλκιδική: Απίστευτο βίντεο από την παράσυρση αυτοκινήτου από χείμαρρο

Ο 32χρονος άνδρας περιγράφει τα όσα έζησε για παραπάνω από μία ώρα εγκλωβισμένος στον χείμαρρο και συγκλονίζει: «Ξεκίνησα στις 06:40 το πρωί από το σπίτι μου για να πάω στη δουλειά μου. Πήγα από τον κεντρικό δρόμο της περιοχής που κατέβαινε στην παραλία και έβρεχε αλλά με κανονικό ρυθμό, όχι κάτι ιδιαίτερο. Είχε 2-3 εκατοστά νερού αλλά ξαφνικά φούσκωσε το νερό απότομα μπροστά μου και εγώ πήγαινα με 20 χιλιόμετρα.

Είχα τον νου μου γιατί άρχισε να γίνεται επικίνδυνο. Το νερό μπήκε μέσα στη μηχανή του αυτοκινήτου και το αυτοκίνητο έσβησε. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι να το ακινητοποιήσω και εκείνη την ώρα πέρασε ο χείμαρρος και με παρέσυρε. Το νερό που ερχόταν με ορμή χτύπησε το αυτοκίνητο από την πόρτα του οδηγού και με παρέσυρε γύρω στα 500 μέτρα πιο κάτω. Ήταν πραγματικά λες και έκανα rafting. Είχα πάθει σοκ, είχα τρελαθεί».

Διαβάστε επίσης  Χαλκιδική: Επετειακός θρίαμβος για τη Σάρτη

«Το αυτοκίνητο πήγαινε γύρω γύρω, πήγαινε όπου να ναι. Εκείνη την ώρα προσπάθησα να επικοινωνήσω με τους γονείς μου και ειδοποίησαν τρελαμένοι την αστυνομία. Ο χείμαρρος με σταμάτησε πάνω σε μια κολώνα της ΔΕΗ σε ένα ύψωμα και χτύπησε πάνω μου. Έβγαλα το κινητό μου και τράβηξα το βίντεο για να το στείλω στους γονείς μου ώστε να καταλάβουν που βρίσκομαι.

Με έψαχναν και δεν ήξεραν που ακριβώς ήμουν. Δεν μπορούσε κανείς να καταλάβει πού ήμουν. Προσπαθούσα να βρω λύση να βγω από το αυτοκίνητο αλλά η ροή του χείμαρρου ήταν τρελή. Έστελνα το βίντεο και στους φίλους μου μήπως καταλάβαινε κανείς που ήμουν και κατάφερνε να με εντοπίσει.

Η πυροσβεστική προσπάθησε να έρθει αλλά εγκλωβίστηκε σε άλλο δρόμο. Το νερό σκέπαζε το παρμπρίζ. Ήταν πραγματικά σαν να έβλεπα τον θάνατο μου. Έλεγα ότι θα πεθάνω στα επόμενα δευτερόλεπτα. Κάποια στιγμή ο πατέρας μου κατάλαβε που βρισκόμουν και ήρθε στη γέφυρα που είχε στο σημείο και ήρθε. Πήδηξε από τη γέφυρα, δέθηκε από ένα σχοινί σε μία κολώνα και ήρθε σιγά σιγά να με πλησιάσει. Τότε κι εγώ πήρα το θάρρος, άνοιξα την πόρτα από το πίσω κάθισμα. Είχε πλημμυρίσει μπροστά και είχα ανέβει στα πίσω καθίσματα. Άνοιξα την πόρτα, ήρθε ο πατέρας μου, τέντωσε το χέρι του, πιαστήκαμε χέρι χέρι και με έβγαλε έξω. Δεν μπορούσα να βγω αλλιώς από το αυτοκίνητο. Ο πατέρας μου είναι ήρωας. Αψήφησε τον κίνδυνο και ήρθε να σώσει τον γιο του».

«Θα μπορούσα να πνιγώ ακαριαία. Δεν μπορώ ούτε να το σκέφτομαι. Είχα κυριολεκτικά άγιο. Ήταν τρελό αυτό που έζησα. Το βίντεο το ανέβασα στα social media για να ενημερώσω τον κόσμο και να μην πλησιάσει άλλος άνθρωπος στο σημείο αυτό. Να προστατέψω τον κόσμο», κατέληξε.

Πηγή: newsit