Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 28χρονο που αγνοείται στο Ποσείδι

Πιερία Χαλκιδική

Πως εντοπίστηκαν οι άλλοι δύο φίλοι του

Με το που ξημέρωσε, ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα ο οποίος μαζί με την παρέα του βούτηξαν στο Ποσείδι Χαλκιδικής και αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου (9/7).

Στις έρευνες, που διεξάγονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης, συμμετέχουν δυο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης και από αέρος ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έρευνες διεξάγονται και στην ξηρά στην περιοχή γύρω από το Ποσείδι από περιπολικό όχημα του Λιμενικού και πεζοπόρα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και εθελοντές διασώστες του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Οι δύο φίλοι του 28χρονου, με τους οποίους βούτηξε στη θάλασσα, πριν παρασυρθούν όλοι τους από τα ρεύματα, κατάφεραν να σωθούν, με πρώτο τον 25χρονο Βασίλ, ο οποίος περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού λίγη ώρα μετά τον συναγερμό που σήμανε για τον εντοπισμό τους. Την Κυριακή εντοπίστηκε ο 30χρονος Ίβαν, ο οποίος για 19 ώρες πάλευε με τα κύματα. Βρέθηκε σε απόσταση 14 μιλίων από τη Νέα Σκιώνη από ελικόπτερο και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στις έρευνες.

Διαβάστε επίσης  7 Top προορισμοί Resort Hotels στη Βόρεια Ελλάδα