Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι μπήκαν σε σπίτι στη Χαλκηδόνα και έκλεψαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα 

Πέντε ανήλικοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες σε περίπτωση κλοπής και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας.

Συγκεκριμένα, χθες, στο πλαίσιο περιπολίας της περιοχής, αστυνομικοί εντόπισαν, εντός εγκαταλελειμμένου κτιρίου, δύο εκ των εμπλεκομένων να έχουν κοσμήματα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, πρόκειται για μέρος των κλοπιμαίων από την προαναφερόμενη περίπτωση, τα οποία αποδόθηκαν στη νόμιμη κάτοχό τους.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

“Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών, για περιπτώσεις κλοπών.

Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη πέντε (5) συνολικά ατόμων.

Διαβάστε επίσης  Γιώργος Λυγγερίδης: Κρατούμενος για τη δολοφονία του έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

Πέραν των αυτόφωρων συλλήψεων, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων κλοπής, που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας, σε βάρος πέντε ανήλικων ημεδαπών (αδέρφια), για κλοπή που έλαβε χώρα σε οικία της Χαλκηδόνας, την 14-09-2023, από το εσωτερικό της οποίας αφαιρέθηκαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρηματικό ποσό, είδη ένδυσης και καλλωπισμού.

Συγκεκριμένα, μεσημεριανές ώρες χθες, στο πλαίσιο περιπολίας της περιοχής, αστυνομικοί εντόπισαν, εντός εγκαταλελειμμένου κτιρίου, δύο εκ των εμπλεκομένων να έχουν κοσμήματα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Από την έρευνα προέκυψε ότι, πρόκειται για μέρος των κλοπιμαίων από την προαναφερόμενη περίπτωση, τα οποία αποδόθηκαν στη νόμιμη κάτοχό τους.

Οι περιπολίες για την αστυνόμευση του Νομού και οι έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.”