Χανιά: 200 γυναίκες χρησιμοποιήθηκαν ως παρένθετες μητέρες για το κύκλωμα με τις παράνομες υιοθεσίες

κορονοϊό κορονοϊός παππούς νεογέννητο, μωρό κορονοϊό παιδί Κέρκυρα νεκρός βρέφος σύνδρομο Turner

Τα στοιχεία “καίνε” τους εννέα συλληφθέντες

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικές πρόκειται να είναι οι εξελίξεις της υπόθεσης του κυκλώματος με τις παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά, μετά τις απολογίες των κατηγορούμενων.

Από την ημέρα της αποκάλυψης μέχρι και σήμερα πολλά είναι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και «καίνε» τους εννέα συλληφθέντες, αλλά κυρίως τον φερόμενο «εγκέφαλο», ο οποίος είναι ο βασικός γυναικολόγος και ιδρυτής του κέντρου στα Χανιά.

Κατά την πολυετή δράση τους υπολογίζεται πως έχουν εξαπατηθεί γύρω στα 400 ζευγάρια που ήθελαν να αποκτήσουν παιδί, ενώ θύματα τους φαίνεται να έχουν πέσει και κοντά στις 200 γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν ως παρένθετες μητέρες ή δότριες ωαρίων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Μιχάλη Μαύρο που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 73χρονου φερόμενου ως εγκέφαλος του κυκλώματος στόχος του διακεκριμένου γυναικολόγου ήταν:

«Ο μοναδικός του στόχος ήταν να ενισχύσει ανθρώπους που είχαν στόχο να γίνουν γονείς και ότι με την επεξεργασία που θα γίνει, θα αναδειχθεί η πραγματική διάσταση και αυτή θα είναι διαφορετική από αυτή που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα στα μέσα ενημέρωσης».

Αυτή φαίνεται πως θα είναι η γραμμή που θα ακολουθήσει ο γιατρός και κατά την απολογία του, κάτι που είχε κάνει σαφές και με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook λίγες ώρες πριν την σύλληψη του.

Δείτε επίσης: Σοκ: Συνελήφθησαν γιατροί που εμπλέκονται σε εμπόριο βρεφών

Συγκεκριμένα ο 73χρονος γιατρός έχει αναρτήσει μια φωτογραφία του, την οποία συνοδεύει με την φράση του Αλεξανδρινού ποιητή της αρχαιότητας Καλλίμαχου «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος !!». Η νοηματική εξήγηση της φράσης φαίνεται πως θα είναι το “κλειδί” της αυριανής του απολογίας.

Όπως αποδείχτηκε σε πρώτη φάση κανένας από τους διαδικτυακούς του φίλους δεν κατάλαβε τι ακριβώς εννοούσε, όμως από την στιγμή που η υπόθεση με το κέντρο γονιμότητας όπου διαθέτει στα Χανιά, άρχισε να ξετυλίγεται με τα στοιχεία του να γίνονται ολοένα και πιο γνωστά, τότε όλο και περισσότεροι ήταν αυτοί που αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό του. Έτσι εκατοντάδες είναι πλέον τα μηνύματα από γονείς που βοηθήθηκαν σε βάθος χρόνου από τις συμβουλές και τις μεθόδους του γυναικολόγου που εξαιτίας του, όπως αναφέρουν απέκτησαν παιδί, εκεί που άλλοι τους το είχαν αποκλείσει.

Ο γυναικολόγος θεωρεί πως έχει στην διάθεση του όλα εκείνα τα στοιχεία που θα καταρρίψουν αν όχι όλο αλλά σίγουρα μέρος του κατηγορητηρίου που βαραίνει εκείνον και τους συνεργάτες του, με κάποιους από αυτούς να συνεργάζεται από την εποχή που αποφάσισε να δημιουργήσει στα Χανιά το κέντρο γονιμότητας η φήμη του οποίου έχει ξεπεράσει τα Ελληνικά σύνορα.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή οι πέντε από τους 32 που απολογήθηκαν σήμερα

Αυτό το διαπιστώνει εύκολα κάποιος αρκεί να δει τις αμέτρητες αναρτήσεις του γιατρού στα social media από συνέδρια υπογονιμότητας στα οποία έχει συμμετάσχει σε όλο τον κόσμο ακόμα κι ως ομιλητής, αλλά και τις επισκέψεις του σε διάφορα ιατρικά κέντρα στα οποία φορώντας ιατρική στολή πρόσφερε τις υπηρεσίες του.

Μια από αυτές σύμφωνα και με την επίσημη ιστοσελίδα του κέντρου γονιμότητας στα Χανιά είναι και η παρένθετη μητρότητα, η οποία ως μέθοδος εξωσωματικής φαίνεται πως λειτουργούσε τόσο καλά που ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος έφτασε στο σημείο στις 28 Μαΐου του 2022 να ζητά συνεργάτες :

«Προσκαλούνται μαιευτήρες, γυναικολόγοι για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, με εμπειρία στην μαιευτική, για θέσεις στα προγράμματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και συνεργασίας στα προγράμματα παρένθετης μητρότητας».

Όπως αναφέρεται στο site το κέντρο γονιμότητας στα Χανιά βρίσκεται ανάμεσα στα λίγα κέντρα στον κόσμο, που έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν όλες τις πτυχές της παρένθετης μητρότητας. Από το 2006 όλη η ομάδα του κέντρου, έχουν την εμπειρία να βοηθήσουν τους ασθενείς που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους παιδί μέσω του προγράμματος παρένθετης μητρότητας «Στη μονάδα, εφαρμόζεται η μέθοδος, που επιτρέπεται από το Ελληνική νομοθεσία, κατά την οποία χρησιμοποιούνται μόνο τα ωάρια της παραγγέλουσας μητέρας ή ωάρια τρίτης ανώνυμης δότριας. Επομένως η παρένθετη μητέρα δεν σχετίζεται γενετικά με το παιδί που κυοφορεί».

Εξαπάτηση μέσω εικονικών εξωσωματικών

Από την έως τώρα έρευνα των αστυνομικών αρχών και συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2022 φαίνεται πως από την μια η παρένθετη μητρότητα και από την άλλη η δωρεά ωραρίων, είναι οι δυο μέθοδοι εξωσωματικής που ξεσκέπασαν το κύκλωμα καθώς έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιπτώσεις ανθρώπινης εξαπάτησης με πιο συγκεκριμένα:

– 71 γυναίκες – δότριες ωαρίων, με ορισμένες εξ αυτών να εκμεταλλεύονται κατ’ επανάληψη από τα μέλη της οργάνωσης,

– 98 γυναίκες – θύματα εμπορίας ανθρώπων, οι οποίες τέθηκαν σε εργασιακή εκμετάλλευση ως παρένθετες μητέρες,

– 13 περιπτώσεις μη σύννομων περιστατικών για διαδικασία απόκτησης τέκνου μέσω προγράμματος παρένθετης μητρότητας,

– 4 περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών τετελεσμένων ή σε απόπειρα και

– 400 περιπτώσεις εξαπάτησης / πρόκλησης σωματικής βλάβης σε ασθενείς μέσω εικονικών εξωσωματικών κατά τα έτη 2021, 2022 και 2023

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι για τη διαμονή των παρένθετων μητέρων χρησιμοποιούνταν τουλάχιστον 14 σπίτια.

Το όφελος που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση ανά πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας κυμαινόταν συνήθως από 70.000 έως 100.000 ευρώ, με το 70% αυτών να αφορά καθαρό κέρδος ενώ σε ιδιάζουσες περιπτώσεις το κόστος άγγιζε και τις 120.000 ευρώ.

Επίσης, από τις εικονικές πράξεις εμβρυομεταφοράς το παράνομο όφελος ξεπερνά κατά πολύ τις 120.000 ευρώ.

Πηγή: protothema