Χανιά: Ακτινολόγος επιτέθηκε φραστικά και σχεδόν σωματικά σε γυναίκα χειρούργο

Την καταγγελία έκανε γιατρός του νοσοκομείου Χανίων

Σοκ προκαλεί ένα περιστατικό στα Χανιά, κατά το οποίο ακτινολόγος του νοσοκομείου Χανίων επιτέθηκε σε ειδικευόμενη χειρούργο.

Η καταγγελία έγινε στο Flashnews.gr, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της δυσάρεστης είδησης ότι ένας 18χρονος από τα Χανιά βρίσκεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείο Χανίων, μετά από σοβαρό τροχαίο την Κυριακή (08.08.2022) τα ξημερώματα, στο Δαράτσο.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικό του νοσοκομείου Χανίων ο 18χρονος και εξετάστηκε από ειδικευόμενη χειρουργό που είχε εφημερία, η τελευταία διαπίστωσε ότι απαιτείται αξονική τομογραφία στο θύμα του τροχαίου για να διαπιστωθεί και να εξακριβωθεί πλήρως, η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Έτσι λοιπόν, η ιατρός επικοινώνησε με τον εφημερεύοντα ακτινολόγο του νοσοκομείου, που είναι και επιμελητής, ώστε να διενεργηθεί άμεσα η διαδικασία της αξονικής τομογραφίας, η οποία θα φανέρωνε την κατάσταση της υγείας του μετά το σοβαρό τροχαίο.

Όπως καταγγέλλεται στο Flashnews, η απάντηση του ακτινολόγου στην ειδικευόμενη χειρουργό ήταν αφενός αρνητική αλλά και υποτιμητική για την ιατρό, που θέλησε – αν και άπειρη ακόμα – να «ενοχλήσει» τον πιο έμπειρο συνάδελφό της.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του κοντά στο αεροδρόμιο

Όπως τονίζεται στην καταγγελία, ο ακτινολόγος μετέβη οργισμένος στα ΤΕΠ και επιτέθηκε φραστικά στην ιατρό, ενώ μάρτυρες δηλώνουν ότι πήγε να της επιτεθεί και να τη χτυπήσει, με έναν συνοδό ασθενούς να προσπαθεί να επέμβει.

Τελικά, αφού ηρέμησε λίγο ο γιατρός, έγινε η αξονική απεικόνιση με την οποία απεδείχθη ότι ο 18χρονος ασθενής έφερε σοβαρά τραύματα, εσωτερικά και σε ζωτικά όργανά του, συνεπώς οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο.

Η αντίδραση της διοίκησης του νοσοκομείου

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων κ. , ο οποίος ήταν απίστευτα ενοχλημένος από το συγκεκριμένο συμβάν, για το οποίο ενημερώθηκε με “εμπιστευτικό πρωτόκολλο”.

Όπως μας τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, έχει ξεκινήσει η διαδικασία όλων των, εκ του νόμου, προβλεπόμενων ενεργειών.

Έτσι, ο Γιώργος Μπέας διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), την οποία θα διενεργήσει ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας, Χαρίτωνας Παπαδάκης, για τη διερεύνηση διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος. Γίνεται συλλογή στοιχείων και εφόσον επιβεβαιωθούν θα προκύψει και η λήψη των σχετικών αποφάσεων για το συγκεκριμένο συμβάν.