Διαμαρτυρία για τα λιγνιτωρυχεία της ΛΑΡΚΟ στην Κοζάνη

ΛΑΡΚΟ Κοζάνη

Πολλές οι αντιδράσεις

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό θα προσχωρήσουν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα λιγνιτωρυχεία της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια στην Κοζάνη.

Αντίδραση στην απόφαση στο να τεθεί η μεταλλουργική βιομηχανία σε εκκαθάριση εν λειτουργία.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι με την απόφαση αυτή μπαίνει ουσιαστικά λουκέτο στα ορυχεία της ΛΑΡΚΟ και χάνουν τα χρήματα τους εκατοντάδες μικροεργολάβοι μεταφορών και εκσκαφών και οι εργαζόμενοι σ΄ αυτούς, οι οποίοι είναι περίπου πέντε μήνες απλήρωτοι.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη στο λιγνιτωρυχείο στην Ιεροπηγή Καστοριάς ενώ στα Σέρβια έγινε γενική απεργία και εργαζόμενοι έκαναν συμβολική κατάληψη στη «Υψηλή Γέφυρα Σερβίων».

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την πραγματοποίηση την Παρασκευή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εγνατία Οδό στο ύψος των διοδίων Πολυμύλου, στην Κοζάνη όπου θα ενημερώνουν τους διερχόμενους για τα αιτήματά τους και τις επιπτώσεις των λουκέτων στην περιοχή.

Στο ορυχείο στην Ιεροπηγή Καστοριάς απασχολούνται περίπου 120 εργαζόμενοι σε εργολαβίες ενώ στα δύο ορυχεία της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια Κοζάνης εργάζονται σε εργολαβίες περίπου 120 άτομα.

Τα χρήματα που οφείλονται κυρίως στους μικροεργολάβους και κατά συνέπεια στους εργαζόμενους σ΄ αυτούς, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κάτοικοι των δύο περιοχών, ανέρχονται σε περίπου 8-9 εκατ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *