Λαμία: Αθώοι οι 11 κατηγορούμενοι για το εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ

Από το 2014

Από το 2014

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας οι 11 κατηγορούμενοι της εταιρίας ΛΑΡΚΟ για το εργατικό δυστύχημα στις 17 Μαΐου 2014, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 46χρονος από τη Μαλεσίνα, εργάτης και πατέρας 4 παιδιών.

Ο άτυχος εργάτης είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει τη χοάνη του σιλό Νο7, του εργοστασίου στη Λάρυμνα, προκειμένου να βοηθήσει συνάδελφό του. Όταν πάτησε σε στρώμα μεταλλεύματος που είχε γεφυρώσει το στόμιο τροφοδοσίας, αυτό υποχώρησε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του και να βρει φρικτό θάνατο. Η κατηγορία που βάραινε τους εμπλεκόμενους ήταν «Ανθρωποκτονία από αμέλεια από υπόχρεους σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή».

Διαβάστε επίσης
Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέα διακοπή για αύριο το πρωί

Το Δικαστήριο, μετά από 2 συνεδριάσεις, αποφάσισε την απαλλαγή από την παραπάνω κατηγορία και των 11 κατηγορουμένων, ανάμεσά τους ο τότε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας και άλλοι εφτά εργαζόμενοι της εταιρίας, αλλά και τρεις υπεύθυνοι της εταιρίας που είχε την υπεργολαβία. Συνολικά οι 8 από τους 11 είναι κάτοικοι της Λάρυμνας και της Μαλεσίνας Φθιώτιδας.

Όπως τονίστηκε από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων και των μαρτύρων, το θύμα αυτοβούλως βρέθηκε στο σιλό και όχι από αμέλεια των κατηγορουμένων. Ομοίως, οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι ο άτυχος άνδρας βρέθηκε στο σημείο με τη θέλησή του, χωρίς να έχει πάρει εντολή από κανέναν.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση στο Δικαστήριο, παραβρέθηκαν με φυσική παρουσία οι οκτώ από τους έντεκα κατηγορούμενους, ενώ δεν παρέστη Πολιτική Αγωγή.

Πηγή: Lamiareport