Διασωληνωμένος ο 10χρονος που τραυματίστηκε με τζετ σκι – Φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Χειροπέδες στον επιχειρηματία που το νοίκιασε

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται ο 10χρονος από τη Γερμανία, ο οποίος χθες το απόγευμα τραυματίστηκε όταν το τζετ σκι στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με ξύλινη κατασκευή σε παραλία στην Ιεράπετρα.

Το 10χρονο αγόρι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκε διασωληνωμένο από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Το παιδί με καταγωγή από τη Γερμανία τραυματίστηκε όταν ενώ επέβαινε σε jet ski με τον πατέρα του, και μετά την βόλτα, κατά την επιστροφή στην παραλία αντί ο ενήλικος να ελαττώσει ταχύτητα, επιτάχυνε, με αποτέλεσμα να πέσει στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης που διέθετε το όχημα.

Σύμφωνα με το λιμενικό ο εκμισθωτής των θαλασσίων μέσων αναψυχής συνελήφθη για παραβάσεις στην ασφάλεια της συγκοινωνίας και για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό για το ατύχημα του 10χρονου είναι η εξής:

«Ενημερώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουλίου, η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας για τον τραυματισμό δύο (2) ατόμων, ενός 32χρονου ημεδαπού και ενός 10χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι επέβαιναν σε θαλάσσιο μοτοποδήλατο (jet ski) στην περιοχή Όρμου Μακρύ Γιαλού, Ιεράπετρας.

O 10χρονος, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ ο 32χρονος, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με ιδιωτικό όχημα.

Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, συνελήφθη ο εκμισθωτής των θαλασσίων μέσων αναψυχής για παράβαση του άρθρου 291 παρ.3 του Π.Κ. (παρεμβάσεις στην ασφάλεια της συγκοινωνίας) και 314 παρ. 2 του Π.Κ.(σωματική βλάβη από αμέλεια), ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων».