Δήμος Κασσάνδρας: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την κακοκαιρία στο παραλιακό μέτωπο (ΦΩΤΟ)

δήμος Κασσάνδρας κακοκαιρία

Νέα έκκληση για κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στην καταγραφή των ζημιών με τη σύνταξη των απαραίτητων τεχνικών εκθέσεων προχωρούν από χθες οι υπηρεσίες του δήμου Κασσάνδρας, που επλήγη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Bettina».

Οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και 10 μποφόρ έβγαλαν τα κύματα στη στεριά σε ύψος 12 μέτρων, καλύπτοντας δρόμους και πεζόδρομους.

δήμος Κασσάνδρας κακοκαιρία

Δείτε επίσης: Δήμος Κασσάνδρας: Ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας

Οι ζημιές εκτείνονται σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου, καθιστώντας αναγκαίες τις παρεμβάσεις για την ασφαλή διέλευση των δημοτών μας.

δήμος Κασσάνδρας κακοκαιρία

«Ζητήσαμε ήδη από την πολιτεία να μας στηρίξει με την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να υπάρξουν τα απαραίτητα κονδύλια που θα μας βοηθήσουν στην αποκατάσταση των καταστροφών. Ευελπιστούμε ότι το αίτημά μας θα τύχει άμεσης ανταπόκρισης από τα αρμόδια Υπουργεία. Ευχαριστούμε την πολιτική προστασία του νομού και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη παρέμβαση από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας», τόνισε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

δήμος Κασσάνδρας κακοκαιρία

«Οι περισσότερες ζημιές έγιναν σε Σίβηρη, Πολύχρονο, Πευκοχώρι και στο Παλιούρι, όπου γκρεμίστηκε ένας δρόμος, ενώ στη Χανιώτη τα κύματα κάλυψαν ακόμη και τον πεζόδρομο. Ήταν τόσο τεράστια τα κύματα που και οι μεγαλύτερης ηλικίας κάτοικοι μου έλεγαν πως κάτι παρόμοιο δεν έχουν ξαναδεί» είπε χθες η κ. Χαλκιά.

«Είναι μια κατάσταση που δυστυχώς έχουμε ξαναζήσει, αφού το ίδιο συνέβη το 2019 και το 2021 σε ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή» επισήμανε η δήμαρχος.

Διαβάστε επίσης  Χαλκιδική: Επετειακός θρίαμβος για τη Σάρτη

δήμος Κασσάνδρας κακοκαιρία