Εφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Γιάννης Φλωρινιώτης τραγουδιστής θάνατος

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός Γιάννης Φλωρινιώτης.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα. Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βαρύτατο πνευμονικό εμφύσημα και κατέληξε από καρδιακή ανακοπή.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η φίλη του Εύη Κρανιδέλη.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα και ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία 14 ετών. Το κανονικό του όνομα ήταν Γιάννης Αποστολίδης. Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Διαβάστε επίσης  Πέθανε η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη, Ρένα Βενιέρη

Το 1970-71, πήγε για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δούλεψε σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας, χορεύοντας ενώ ξεχώριζε για το εκκεντρικό του ντύσιμο. Οπου εμφανίστηκε είχε μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχθηκε και σκληρή κριτική. Στη δισκογραφία, έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ “Τώρα Θέλω Τώρα”, που αμέσως έγινε χρυσό.

Η επιτυχία που τον έκανε ευρέως γνωστό μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν το «πειράζει που είμαι και μεγάλη φίρμα».