Εκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό – Οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Γιαννιτσά κορονοϊός μέτρα τεστ κορονοϊού Ιωάννινα

Τι θα συμβεί με τα σύνορα της χώρας και τους τουρίστες

Μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού από τις πύλες εισόδου της χώρας, έλαβε η ελληνική κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα νέα μέτρα αποφασίστηκε από το πρωί (06:00) της Τρίτης 14 Ιουλίου όσοι τουρίστες εισέρχονται στη χώρα από τον Προμαχώνα υποχρεούνται να φέρουν και να επιδεικνύουν στις ελληνικές Αρχές αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr).

  1. Αποφασίστηκε, επίσης, ότι όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από 606:0 το πρωί της Τρίτης από τον Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.
  2. Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  3. Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από 300 έλεγχοι σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.

29 θετικά δείγματα σήμερα στον Προμαχώνα

Κορονοϊός: Πολλά είναι και σήμερα τα θετικά δείγματα στα τεστ κορονοϊού στον Προμαχώνα.

Συγκεκριμένα, 29 τουρίστες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό έπειτα από τεστ στα οποία υπεβλήθησαν σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 50 κρούσματα από τα οποία τα 23 εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους στις πύλες της χώρας ενώ τα άλλα τρία προσήλθαν αυτοβούλως για εξέταση.

Θα ληφθούν, ωστόσο, μέτρα.

Κορονοϊός: Αρνητικά και τα 87 δείγματα Σέρβων στην Αιδηψό

Κορονοϊός: Καλά είναι τα νέα που έρχονται από την Αιδηψό.

Και τα αποτελέσματα για τα 7 τεστ κορονοϊού που είχαν απομείνει να γίνουν γνωστά, από τα 87 συνολικά δείγματα που πήρε ο ΕΟΔΥ από εκεί, βγήκαν αρνητικά. Χθες είχε γίνει γνωστό πως επίσης αρνητικά ήταν οι άλλοι 80.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Κοντζιά, έγινε γνωστό πως και τα 7 τεστ αποδείχθηκαν αρνητικά, πράγμα που σημαίνει πως ο συναγερμός στην περιοχή λήγει.

Η περιοχή τέθηκε σε συναγερμό μετά την είδηση πως ένα ζευγάρι Σέρβων, που ταξίδεψε εκεί για διακοπές, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Αμέσως το υπόλοιπο γκρουπ των τουριστών μπήκε σε οικειοθελή καραντίνα στα καταλύματά τους και πέρασαν όλοι από έλεγχο, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται όλα αρνητικά.

Κορονοϊός: 10χρονος Σέρβος βρέθηκε θετικός στην Καβάλα

Κορονοϊός: Ενας μικρός Σέρβος, που ήταν για διακοπές στη Θάσο με την οικογένειά του, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό πριν ανακοινωθούν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα το 10χρονο αγόρι, εισήχθη στο Νοσοκομείο Καβάλας για επέμβαση σκωληκοειδίτιδας.

Οπως αναφέρει το proininews.gr, πριν την εγχείρηση του έγινε τεστ κορονοϊού και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό. Το παιδί δεν έχει κανένα σύμπτωμα, ενώ η μητέρα του που έκανε επίσης τεστ ήταν αρνητική. Εντός των προσεχών ωρών θα γίνει ένα ακόμη τεστ στο ίδιο παιδί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *