Ελλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία τα αίτια θανάτου του βρέφους στην Αρτα 

Χαλάνδρι βρέφος

Εμεινε πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο

Έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία είναι τα αίτια θανάτου του βρέφους στην Άρτα, όπως έδειξαν τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής.

Όπως μετέδωσε το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, το άτυχο βρέφος στην Άρτα πέθανε από θερμοπληξία και έλλειψη οξυγόνου επειδή έμεινε πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο.

Ως γνωστόν, ο 37χρονος πατέρας του άτυχου βρέφους, ο οποίος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος στον ανακριτή της Άρτας, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (12.05.2023).

Ο πατέρας κατηγορείται για κακούργημα. Συγκεκριμένα, ο άνδρας κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση του πεντέμισι μηνών βρέφους, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην Άρτα.

Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να «μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση».

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στις Ενοπλες Δυνάμεις: Επισμηνίας "έχασε" τη ζωή του στην Τανάγρα 

Το Σάββατο 13/5 η κηδεία

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 13/5 αναμένεται να γίνει η κηδεία του άτυχου βρέφους, 5,5 μηνών, το οποίο ξέχασε ο 37χρονος πατέρας του κλειδωμένο στο αυτοκίνητό του στην Άρτα.

Η τοπική κοινωνία, αλλά και όλο το πανελλήνιο είναι συγκλονισμένο με την υπόθεση, με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης να έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Alpha, το πόρισμα του θανάτου του μικρού παιδιού «έδειξε» ότι αιτία θανάτου του βρέφους ήταν το πνευμονικό οίδημα.

Ωστόσο, για να γίνει η κηδεία θα πρέπει το παιδί πρώτα να βαφτιστεί, αυξάνοντας έτσι και άλλο τον πόνο της οικογένειας η οποία έχασε τόσο άδοξα το μονάκριβο αγγελούδι της.