ΕΠΣ Μακεδονίας: Οι παίκτες έστειλαν μήνυμα κατά της βίας – Αφησαν λουλούδια στο μνήμα του Αλκη (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΠΣ Μακεδονίας Αλκης Καμπανός

Τόνισαν ότι τέτοια αποτρόπαια γεγονότα δεν πρέπει να ξαναγίνουν

Μια πρωτοβουλία κατά της βίας πήρε η ΕΠΣ Μακεδονίας με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την άγρια δολοφονία του Αλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, οι αποστολές των μικτών ομάδων Κ14 και Κ16 της ΕΠΣ Μακεδονίας, πριν από τους αγώνες με τις αντίστοιχες ομάδες της ΕΠΣ Ημαθίας, κατέθεσαν λουλούδια στο μνήμα του στα κοιμητήρια της Βέροιας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα κατά της βίας, τονίζοντας ότι τέτοια αποτρόπαια γεγονότα δεν έχουν καμία θέση στον αθλητισμό και την κοινωνία και ότι δεν πρέπει να ξαναγίνουν.

ΕΠΣ Μακεδονίας Αλκης Καμπανός

Τέτοια γεγονότα πρέπει να παραδειγματίσουν τις νέες γενεές και οι νέοι ποδοσφαιριστές ως μικροί πρεσβευτές θα πρέπει να μεταδώσουν το μήνυμα κατά της βίας στους συνομήλικούς τους και να συμβάλουν στην αποτροπή τους.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Μακεδονίας, Παναγιώτης Γιουρούκαλης απευθυνόμενος στους νέους ποδοσφαιριστές των μικτών ομάδων της Ένωσης, ανέφερε: «Εδώ που βρισκόμαστε (στο μνήμα του Άλκη Καμπανού) αποτυπώνεται η ωμότητα της βίας. Δεν ήρθαμε για να περάσουμε μηνύματα μαρκετίστικα.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Νοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Αλκη Καμπανού - Μαζεύονται τα αντικείμενα

Ηρθαμε γιατί θέλουμε να περάσουμε μηνύματα σε εσάς για το κομμάτι της αθλητικής βίας που έχει φουντώσει, μαζί με την κοινωνική βία και ότι δεν θα πρέπει να κοστίσει σε άλλο άδικο θύμα. Ηταν μόλις 20 ετών. Δεν πείραξε κανέναν. Να αφαιρέσουμε ζωές γιατί κάποιος είναι διαφορετική ομάδα; Αυτό είναι μαγκιά; Είναι ανδρισμός; Να λειτουργήσετε σαν μικροί πρεσβευτές στα σχολεία, στις παρέες σας, στους συνομήλικούς σας. Όχι άλλη βία. Γιατί την ώρα που φεύγει η γροθιά, δεν ξέρεις τι αποτέλεσμα θα φέρει. Το να είστε αθλητές, σας βοηθάει να είστε και καλύτεροι άνθρωποι. Είμαστε άνθρωποι και πρέπει να λειτουργούμε ως άνθρωποι μέχρι το τέλος της ζωής μας και όπου μπορούμε να αποτρέπουμε τέτοια φαινόμενα βίας».

ΕΠΣ Μακεδονίας Αλκης Καμπανός

Πηγή: epsm.gr