Μικροί φίλαθλοι άφησαν λουλούδια στο σημείο δολοφονίας του Αλκη και έστειλαν ηχηρό μήνυμα (ΦΩΤΟ)

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πατέρας του Αλκη και συνομίλησε με τα παιδιά

Ενα δυνατό μήνυμα έστειλαν σήμερα τρεις νεαροί φίλαθλοι και η φίλη τους από το σημείο δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού, με αφορμή την επέτειο δύο ετών από τον χαμό του.

Ο Γιάννης, ο Λέανδρος και ο Σπύρος, φορώντας φανέλες και κασκόλ των αγαπημένων τους ομάδων, του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, αντίστοιχα, φώναξαν «Άλκη ζεις» στα σκαλιά της πολυκατοικίας όπου έχασε τη ζωή του ο νεαρός φοιτητής την 1η Φεβρουαρίου του 2022, σε τυφλό οπαδικό χτύπημα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Μαζί τους, στην ίδια παιδική παρέα, και η μικρή Μάγια. Και οι τέσσερις άφησαν από ένα λουλούδι στο σημείο όπου σημειώθηκε η στυγνή δολοφονία του 19χρονου Αλκη, στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων που οργάνωσε η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Αλκη.

Θεσσαλονίκη Αλκης Καμπανός παιδιά

Παρών στις εκδηλώσεις μνήμης ήταν και ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή, Αριστείδης Καμπανός, ο οποίος συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα παιδιά. Ο κ. Καμπανός πλησιάζοντας τον Λέανδρο, που ήταν ντυμένος στα ασπρόμαυρα της ομάδας του, αφού τον χαιρέτισε θερμά του είπε: «Φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ».

«Δεν έχει σημασία ότι ο Αλκης υποστήριζε άλλη ομάδα κι όχι τον ΠΑΟΚ. Ολες οι ομάδες είναι καλές αρκεί να είμαστε φιλικοί μεταξύ μας και αγαπημένοι» απάντησε ο μικρός μαθητής, για να πάρει τα εύσημα από τον κ. Καμπανό, που πρόσθεσε: «Εάν το μήνυμά σου το λάβει ο κόσμος, η κοινωνία μας θα γίνει καλύτερη. Εσένα θα σ’ ακούσουν γιατί έχεις μεγάλη καρδιά».

«Ο Αλκης είναι ψηλά στον ουρανό και σας βλέπει και έχει ένα αστραφτερό χαμόγελο», συνέχισε ο μικρός απευθυνόμενος προς τον κ. Καμπανό. «Είναι στην καρδιά μας και χαίρεται γιατί κάτι αλλάζει», του απάντησε ο μπαμπάς του Αλκη. Ο κ. Καμπανός συνομίλησε τόσο με τον Γιάννη, τον μικρό φίλαθλο του Αρη και τον ρώτησε ποιος είναι ο αγαπημένος του παίκτης, λαμβάνοντας ως απάντηση «ο Γκάλινατ», ενώ την ίδια ερώτηση έκανε και στον Σπύρο ο οποίος του απάντησε πως αγαπάει πολύ τον Μάνταλο της ΑΕΚ.

Θεσσαλονίκη Αλκης Καμπανός παιδιά

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτή την εκδήλωση», είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο μικρός Λέανδρος, ο οποίος πέρα από τον Αλκη αναφέρθηκε και σε άλλα θύματα της οπαδικής βίας, στον Μιχάλη και το Νάσο. «Είμαστε φίλοι, δεν έχει σημασία η ομάδα που υποστηρίζει ο καθένας μας» είπε ο Σπύρος, που φορούσε τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ ο Γιάννης με το κιτρινόμαυρο κασκόλ του Άρη περασμένο στο λαιμό, που έχει πάει σε πολλά γήπεδα για να υποστηρίξει την αγαπημένη του ομάδα, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται μαζί με τα άλλα παιδιά. Το κορίτσι της παρέας, η Μάγια, πρόσθεσε πως βρίσκεται στο σημείο της δολοφονίας για να δείξει πως «δεν έχει σημασία τί ομάδα είμαστε, αλλά έχει σημασία η ψυχή μας και αυτό που αγαπάμε».

Από την πλευρά της Δομής 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Ονομα του Αλκη ο εκπρόσωπος, Λευτέρης Παπάς, είπε πως στόχος των δράσεων είναι να αλλάξει η οπαδική κουλτούρα στην Ελλάδα. «Ο Αλκης ενώνει οριζόντια και κάθετα την Ελλάδα. Οπως μας ενημέρωσαν, αυτό που έγινε σήμερα στη Βουλή δεν έχει ξαναγίνει να ψηφιστεί ομόφωνα και από τους 300 βουλευτές», είπε ο κ.Παπάς αναφερόμενος στην καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ